пʼятниця, 18 листопада 2011 13:17

Експерт передрікає глобальну кризу, яка повністю змінить світ

Експерт передрікає глобальну кризу, яка повністю змінить світ

Ринкова економіка базується на постійному зростанні – ще більше продукції, споживання, прибутку. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив французький філософ і політолог Ален де Бенуа.

"Вона не може припинити зростати, бо тоді повністю впаде. І саме цю ментальність нав'язали людям – ще більше працювати, споживати і мати ще вищі прибутки. Така нині логіка. Це логіка капіталізму – усіма способами нарощувати капітал", - наголосив він.

Політолог підкреслив, що матеріальні ресурси скінченні, вони рано чи пізно виснажаться.

"Тож виникає проблема межі зростання. Це й екологічна межа – зростання економіки може призвести до екологічної катастрофи, і межа природних ресурсів, які теж закінчуються", - зауважив він.

"Отже, криза буде глобальна. Вона вийде далеко за межі економіки та фінансів, і повністю змінить світ", - наголосив політолог.

Ален де Бенуа пояснив, як потрібно перебудувати світову економіку, щоб уникнути фінансових криз у майбутньому.

"Треба переосмислити самі економічні принципи і зробити чіткий розділ між приватною та державною, публічною економікою. Потрібна ще й деколонізація думки, адже економіка вже глибоко в'їлась у саму ментальність людей", - зауважив він.

Про новий виток кризи Ален де Бенуа розповідає у новому номері журналу "Країна" № 44 (97) за 18 листопада 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «Експерт передрікає глобальну кризу, яка повністю змінить світ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі