понеділок, 26 березня 2018 16:49

Докапіталізація дозволить Форвард Банку посилити позиції на фінансовому ринку - Браїловський

Докапіталізація дозволить Форвард Банку посилити позиції на фінансовому ринку - Браїловський
Генеральний директор інвестиційно-банківської компанії European Capital Management Вадим Браїловський прокоментував повідомлення "Форвард Банку" про збільшення статутного капіталу на 663 млн грн. Фото: Главком

Підвищення статутного капіталу допомагає банкам зміцнювати свої позиції на фінансовому ринку, а також підвищити рівень гарантій для вкладників. Про це сказав Вадим Браїловський, генеральний директор інвестиційно-банківської компанії European Capital Management, коментуючи повідомлення "Форвард Банку" про збільшення статутного капіталу на 663 млн грн.

"Докапіталізація дозволить банку зміцнити свої позиції на ринку фінансово-банківських послуг: поліпшується стан банку, зміцнюється грошова підтримка, фінансове плече. Для клієнтів докапіталізація означає безумовно більш високий рівень довіри до Форвард банку: люди побачать, що статутний капітал став більшим, отже, фінустанова має достатні фінансові ресурси", - пояснив експерт.

За словами Браїловського, підвищення статутних капіталів банками - наслідок політики Нацбанку щодо зміцнення і стабілізації фінансової системи. Такі кроки дозволять повернути гроші в банківську систему, активно розвивати кредитування.

"Після того, як в банківському секторі економіки залишилося не багато гравців, ринок досить перспективний. Вимога щодо збільшення статутного капіталу цілком обгрунтована і логічна: банки підвищують капітал, гроші повертаються в банківську систему, в країні відроджується кредитування. Для банків це дуже ліквідний напрямок діяльності", - сказав Вадим Браїловський.

Як повідомлялося раніше, Forward Bank проведе збільшення статутного капіталу на суму 663 млн грн. Згідно затвердженого плану капіталізації, збільшення буде проведено в два етапи. На першому етапі, який планується завершити до 1 червня 2018 року, статутний капітал буде збільшено на 488 млн.грн. шляхом додаткової емісії акцій. На другому етапі, який планується завершити до 1 серпня 2018 року - на 175 млн.грн. В результаті розмір статутного капіталу банку перевищить позначку в мільярд гривень.

Зараз ви читаєте новину «Докапіталізація дозволить Форвард Банку посилити позиції на фінансовому ринку - Браїловський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі