субота, 02 липня 2022 15:00

Спецтема: Війна Росії проти України

"Для роботодавців – це фантастичний період" – що відбувається з ринком праці в Україні

"Для роботодавців – це фантастичний період" – що  відбувається з ринком праці в Україні
На ринку зараз з'явилося дуже багато людей високої кваліфікації, говорить Артур Міхно. Фото: mc.today

На ринку праці в Україні зараз з'явилося багато висококласних фахівців, які втратили роботу. Для роботодавців це фантастичний час пошуку співробітників. Їх тепер не треба "перекупляти". Проте у багатьох українців немає досвіду пошуку роботи. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів розповів Артур Міхно, співзасновник і керівник проєкту Work.ua.

"На ринку зараз з'явилося дуже багато людей високої кваліфікації, які працювали і були задоволені. Останні п'ять-сім років не шукали роботу. Зараз чудовий період для роботодавців знайти цих людей на ринку. При чому за досить адекватну ціну. Тому що раніше, щоб переманити їх, треба було запропонувати на 30–40 відсотків більшу зарплату. А зараз вони згодні на трохи менше, ніж мали. В середньому в Україні вакансій значно менше, ніж на них є попит. Для роботодавців – це фантастичний період. У п'ять разів більше відгуків на кожну вакансію. І є дуже класні фахівці", – говорить Міхно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Є сильний перекос в ІТ-сфері. Потреба фахівців значно більша, ніж їхня кількість" – Артур Міхно

Багато людей, які працювали довгий час, тепер не знають, як шукати нову роботу, наголошує бізнесмен.

"Щодо фахівців, які втратили роботу. У багатьох людей немає розуміння, як шукати нову. Для них ми зробили суперінструкцію з пошуку роботи. Окремий розділ, щоб людина максимально ефективно шукала роботу. Зібрали найкращі рекомендації, як робити резюме, проходити співбесіду, де шукати вакансії. Багато маленьких нюансів, але якщо їх 10–15 і їх виконати, то фактично шанси отримати бажану посаду можуть зрости у півтора-два рази", – каже Міхно.

В Україні почала активно зростати кількість вакансій на ринку праці після значного занепаду.

Навіть під час повномасштабного вторгнення РФ середня заробітна плата в Україні становить 20,1 тис. грн. Найбільше отримують працівники у сфері IT, інтернет і телеком – 70 900 грн.

Зараз ви читаєте новину «"Для роботодавців – це фантастичний період" – що відбувається з ринком праці в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі