четвер, 04 грудня 2014 11:52

За п'ять років США може зняти Європу з російської газової голки

За п'ять років США може зняти Європу з російської газової голки
Фото: ridus.ru

Америка може почати поставки газу в Європу вже в 2020 році. Про це заявив американський сенатор Джон Маккейн, пише "ZN.UA" з посиланням на Sputnik.

Сенатор також зазначив, що задоволений рішенням Болгарії про відмову від будівництва газопроводу "Південний потік". "Я просто радий, що наші друзі в Європі скасували цей проект будівництва трубопроводу, який повинен би бути прокладений через Європу", - сказав він.

Законопроекти, подані в липні Маккейном і ще чотирма сенаторами, "дозволять прискорити процес експорту американського скрапленого природного газу союзникам США, особливо в Європі", йдеться в статті.

Відомо, що експорт газу з Росії в Євросоюз впав на чверть. Ця інформація з'явилася на тлі заяви президента Росії Володимира Путіна про те, що його країна відмовляється від будівництва "Південного потоку".

До заяви про зупинку будівництва газопроводу російська влада і Путін зокрема вмовляли Євросоюз розблокувати "Південний потік" через нібито "проблем" з транзитом. Крім того, Кремль намагався тиснути на Болгарію і Сербію, щоб вони продовжили будівництво газопроводу в обхід України на своїй території.

 

 

 

Зараз ви читаєте новину «За п'ять років США може зняти Європу з російської газової голки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі