пʼятниця, 18 жовтня 2024 11:46

Ціни на золото рекордно злетіли

Ціни на золото рекордно злетіли
Ціна золота оновила рекорд. Фото: pixabay.com

Ціна на золото оновила рекорд.

У четвер його ціна на торгах перевищила позначку в $2712 за унцію, пише "Інтерфакс-Україна".

"Дорогоцінний метал дорожчає на тлі загального збільшення попиту на найнадійніші активи в умовах невизначеності навколо президентських виборів у США, збереження напруженості на Близькому Сході і песимізму щодо перспектив китайської економіки. Підтримку золоту також надає пом'якшення грошово-кредитної політики найбільшими світовими центробанками", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євро стрімко подешевшав, що з доларом

Вартість грудневих ф'ючерсів на золото на Comex за даними на 19:50 за Києвом у четвер становила $2705,9 за унцію, що на 0,5% вище, ніж на закриття попередньої сесії. Раніше під час торгів ціна дорогоцінного металу піднімалася до позначки в $2712,7 за унцію.

Європейський центральний банк 17 жовтня знизив усі три основні відсоткові ставки на 25 базисних пунктів, зазначивши, що дезінфляційний процес у єврозоні триває відповідно до очікувань.

З початку 2024 року грудневі ф'ючерси подорожчали на 25,2%.

Світові ціни на нафту знизилися на 4% на тлі новин про ситуацію на Близькому Сході. Вартість грудневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE обвалилася до $74,36 за барель через зниження ризиків для постачання, свідчать результати торгів у вівторок, 15 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на золото рекордно злетіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі