понеділок, 24 вересня 2012 10:55

Бойко запевнив, що Європа без газу не залишиться

Бойко запевнив, що Європа без газу не залишиться
Юрій Бойко та Гюнтер Оттінгер провели робочу зустріч. Фото: energetyka.com.ua

Україна готова забезпечити надійне постачання енергоносіїв до країн Європейського Союзу.

У цьому міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко запевнив Комісара Європейського Союзу з питань енергетики Гюнтера Оттінгера під час зустрічі, яка відбулася 21 вересня в Брюсселі.

Як повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості, Бойко зазначив, що українська сторона здійснює всі необхідні заходи для підготовки до осінньо-зимового періоду, та підкреслив, що на сьогодні в Україні створені всі умови для надійного забезпечення транзиту російського природного газу до країн Європи в необхідних обсягах.

Він також наголосив, що для України є важливою підтримка з боку ЄС у реалізації проектів у галузі енергетики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євро втратив 2 копійки, курс долара істотно не змінився

"Ми дуже задоволені нашим співробітництвом з Європейською комісією, тому що ми постійно відчуваємо підтримку Єврокомісара з питань енергетики пана Оттінгера", - сказав Бойко.

Під час зустрічі обговорювалися питання залучення коштів європейських фінансових установ в енергетичний сектор України, модернізації української ГТС, готовності української газотранспортної системи та підземних сховищ до зимового періоду, оновлення Енергетичної стратегії України до 2030 року, перспективи реверсного постачання газу до України з країн-членів ЄС, підписання угод щодо залучення коштів на підвищення безпеки українських АЕС.

Нагадаємо, Україна зможе почати реверсивні постачання газу зі Словаччини.

Зараз ви читаєте новину «Бойко запевнив, що Європа без газу не залишиться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі