понеділок, 01 грудня 2014 10:41

Янукович-молодший хоче відсудити у "Чорноморнафтогазу" 156 мільйонів

Янукович-молодший хоче відсудити у "Чорноморнафтогазу" 156 мільйонів
Фото: argumentua.com

"Всеукраїнський банк розвитку" (ВБР), єдиним акціонером якого є син екс-президента України Віктора Януковича Олександр, судиться з ПАТ "ДАТ "Чорноморнафтогаз". Банк вимагає стягнути з компанії заборгованість у розмірі 156,13 мільйонів гривень.

Про це свідчить ухвала Господарського суду Київської області, повідомляють "Наші гроші".

"Банк Олександра Януковича подав позов 29 серпня з вимогою стягнення заборгованості. Однак відповідач не з'явився на засідання. Згодом банк збільшив свої вимоги до 156,13 млн грн, оскільки відповідач не проводив погашення заборгованості. Зрештою суд призначив колегіальний розгляд справи на 13 грудня", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, "Чорноморнафтогаз" у липні 2013 року позичив у "ВБР" 150 млн грн. У лютому Віктор Янукович та його сини втекли до Росії, а в березні територію Криму анексувала Російська Федерація. Все майно "Чорноморнафтогазу" окупаційна влада півострова "націоналізувала".

Вже після подачі позову до "Чорноморнафтогазу" Нацбанк України відніс "ВБР" до категорії проблемних "у зв'язку із застосуванням Радою Європейського Союзу санкцій до єдиного акціонера ПАТ "ВБР" - Януковича Олександра Вікторовича, зокрема щодо замороження активів".

27 листопада правління Нацбанку визнало "ВБР" неплатоспроможним. Після цього Янукович-молодший заявив, що економічних підстав для визнання банку неплатоспроможним немає. До того ж він оскаржує введені проти нього санкції Євросоюзу.

Зараз ви читаєте новину «Янукович-молодший хоче відсудити у "Чорноморнафтогазу" 156 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі