пʼятниця, 06 квітня 2018 17:40

Ахметову не вдалось розморозити власні активи

Ахметову не вдалось розморозити власні активи
У холдингу СКМвже заявили, що будуть далі оскаржувати рішення суду. Фото: Цензор.НЕТ

Рінат Ахметов не зміг розморозити активи на суму $820 млн за кордоном.

Окружний арбітражний суд Амстердама 5 квітня відмовив зняти з активів, у тому числі з квартири у Лондоні, заборону на відчуження та переоформлення. Заборона була накладена судами Нідерландів та Кіпру, пише dw.com.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто володіє нафтогазовими родовищами України

У СКМ вже заявили, що будуть далі оскаржувати рішення суду. Незважаючи на те, що воно не впливає на операційну діяльність холдингу.

У червні 2017 року суд Лондона зобов'язав СКМ Ріната Ахметова доплатити $760 млн кіпрській компанії Raga Establishment Ltd за Укртелеком. Раніше Окружний суд міста Нікосії заморозив $820 млн українського олігарха за позовом кіпрської компанії Raga Establishment, власником якої є колишній український банкір Денис Горбуненко.

На початку 2017-го Raga Establishment Ltd викупила у фонду EPIC Укртелеком, а потім перепродала його 2013 року Ахметову за $860 млн. Однак отримала з цієї суми лише $100 млн. Лондонський арбітраж підтримав вимоги Raga, відхиливши при цьому зустрічні претензії компанії Ахметова про розірвання договору про покупку Укртелекому.

Зараз ви читаєте новину «Ахметову не вдалось розморозити власні активи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі