неділя, 22 серпня 2021 20:20

Зеленський готовий помилувати засуджених ветеранів

Зеленський готовий помилувати засуджених ветеранів
Зеленський анонсував створення комісії, яка розбиратиме справи ветеранів. Фото: Reuters

Президент Володимир Зеленський обіцяє розв'язати питання помилування засуджених ветеранів після висновків відповідної комісії.

"2014 року початок російської агресії показав не лише слабкі місця нашої армії, а й прогалини нашого законодавства. Через них тисячі громадян України, які стали на захист незалежності України, на захист нашого суверенітету, тепер самі потребують захисту в правовому полі. Для допомоги їм я утворив Консультативну раду забезпечення прав і свобод захисників України. Сьогодні вперше за ці роки ми активно опрацьовуємо питання помилування десятків засуджених ветеранів. І це питання буде вирішено, як тільки відповідна комісія надасть усі висновки", - сказав Зеленський на IV Міжнародному волонтерському та ветеранському форумі "Україна 30. Захисники".

Він сказав, що цього року статус учасника бойових дій отримало понад 400 добровольців, які брали участь в АТО. Близько 500 ветеранів війни та членів сімей загиблих отримають грошову компенсацію для придбання власного житла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ мають готуватися до звільнення окупованих РФ територій

Також вперше орденами за мужність визначили понад 60 загиблих бійців добровольчих формувань.

Україні потрібен потужний флот для розблокування Чорноморсько-Азовського регіону. Про це заявив президент Володимир Зеленський на брифінгу з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель. Для розбудови флоту України потрібна допомога міжнародних партнерів. Робота в цьому напрямку триває.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський готовий помилувати засуджених ветеранів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі