неділя, 22 серпня 2021 18:20

Партнери мають допомогти у розбудові українського флоту - Зеленський

Партнери мають допомогти у розбудові українського флоту - Зеленський
Президент заявив про важливість потужного флоту. Фото: Reuters

Україні потрібен потужний флот для розблокування Чорноморсько-Азовського регіону.

"Про розвиток нашого українського Чорноморського флоту. Нам це потрібно, щоб розблокувати Чорноморсько-Азовський регіон. Тому вирішено на рівні нашої країни, на рівні РНБО зробити український флот таким же потужним, яким він був 30 років тому. Флот, завдяки якому ніколи Росія не змогла б незаконно анексувати наш український півострів і тепер з туристичного серця України зробити мілітаризований, як я вже говорив, "авіаносець" в Україні ", - заявив президент Володимир Зеленський на брифінгу з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель, повідомляє "Цензор.нет".

Для розбудови флоту України потрібна допомога міжнародних партнерів. Робота в цьому напрямку триває.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ мають готуватися до звільнення окупованих РФ територій

"Ми зверталися до Великої Британії - отримали підтримку, зверталися до США і дуже предметно я збираюся на зустрічі 31 серпня обговорити це питання з президентом Байденом", - додав Зеленський.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна все ще сподівається на постачання зброї з Німеччини. Про це глава держави повідомив на спільній пресконференції з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель. Україна зверталася щодо постачань зброї до німецького уряду, проте отримувала відмови, сказав Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Партнери мають допомогти у розбудові українського флоту - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі