пʼятниця, 30 червня 2023 14:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Залужний сказав, чи відбулися зміни на фронті після заколоту Пригожина

Залужний сказав, чи відбулися зміни на фронті після заколоту Пригожина
Через бунт "вагнерівців" у Росії помітних змін на полі бою не відбулося. Фото: facebook.com/CinCAFU

Заколот "вагнерівців" у Росії на чолі з ватажком приватної військової компанії Євгеном Пригожиним не дав помітних змін на полі бою в Україні.

До бунту найманці ПВК "Вагнер" уже покинули лінію фронту, заявив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний в інтерв'ю The Washington Post.

"Війська Пригожина залишили лінію фронту після того, як місяць тому заявили про взяття Бахмута. Тому через бунт "вагнерівців" у Росії помітних змін на полі бою не відбулося. Ми не відчули, що їхній захист десь ослаб чи щось таке", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко отримує максимальну користь від ситуації з "вагнерівцями" – ГУР

Після невдалого заколоту Пригожина частина його найманців була перекинута до Білорусі. Журналісти видання запитали Залужного, чи розглядають у ЗСУ нову загрозу з північного кордону.

"У мене багато страхів, і "Вагнер" серед них. Але вони не єдині. Якщо ми зараз почнемо про це говорити, у мене голова запаморочиться. Наше завдання – підготуватися до найгірших і найможливіших сценаріїв. І ми намагатимемося мінімізувати можливі наслідки усього, що може бути", – додав головнокомандувач.

Екскомандувач російських сил в Україні генерал Сергій Суровікін заздалегідь знав, що ватажок найманців приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин планує військовий заколот у Росії. Інші російські генерали також підтримували спробу "вагнерівців" змінити керівництво Міністерства оборони РФ силою, пише New York Times із посиланням на американську розвідку. Пригожин не підняв би повстання, якби не вірив, що інші люди, які перебувають при владі, прийдуть йому на допомогу.

Зараз ви читаєте новину «Залужний сказав, чи відбулися зміни на фронті після заколоту Пригожина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі