четвер, 12 травня 2022 08:21

Спецтема: Війна Росії проти України

З РФ на Луганщину окупанти понтоном перекинули техніку

З РФ на Луганщину окупанти понтоном перекинули техніку
У напрямку Кремінної ворог перекинув техніку з РФ. Фото: ілюстративне, Генштаб ЗСУ

Основним із поточних завдань росіян на Луганщині залишається встановлення повного контролю над Рубіжним.

Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в Telegram вранці 12 травня.

"Для забезпечення подолання водної перешкоди агресор з території Російської Федерації у напрямку Кремінної перекинув техніку понтонно-мостового парку", - написав Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Битва за Донбас: назвали нові міста для наступу

18 квітня Росія розпочала "велику битву" за Донбас. Військові аналітики та експерти називають її другою фазою війни, яка матиме вирішальний характер. Донецький та Луганський напрямок зараз – один з найзапекліших на фронті.

Станом на ранок 12 травня ворог намагається наступати на Лиманському, Сіверськодонецькому, Бахмутському, Авдіївському й Курахівському напрямках. Окрім встановлення контролю над Рубіжним, прагне захопити Лиман й Сіверськодонецька. Мета окупантів незмінна: встановлення повного контролю над територією Донецької, Луганської та Херсонської областей. Також утримання сухопутного коридору з окупованим Кримом.

9 травня в Рубіжному й Білогорівці на Луганщині "тривали вирішальні бої" за трасу Лисичанськ - Бахмут. Днем раніше ворогу вдалося збудувати понтонну переправу через річку Сіверський Донець. Нею окупанти перекидали техніку на інший берег.

Пізніше стало відомо, що переправу розгромили українські захисники. Забрати "дорогу життя" російським терористам поки що не вдалося.

Зараз ви читаєте новину «З РФ на Луганщину окупанти понтоном перекинули техніку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі