середа, 04 жовтня 2023 06:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог втрачає бойові можливості на півдні - карти боїв
8

Аналітики ISW показали актуальні карти боїв
Фото: understandingwar.org/backgrounder
Аналітики ISW показали актуальні карти боїв
Аналітики ISW показали актуальні карти боїв
Аналітики ISW показали актуальні карти боїв
Аналітики ISW показали актуальні карти боїв

Бойові можливості російських підрозділів, які постійно воюють на південному фронті на Оріхівському напрямку, значно погіршилися.

Росіяни на Запоріжжі більше не можуть проводити всі контратаки і протистояти українського прориву, свідчать свіжі карти Інституту вивчення війни (ISW). Ситуація в Харківській та Луганській областях досі напружена. Бої на Донбасі тривають.

"Міністр оборони РФ Сергій Шойгу під час селекторної наради 3 жовтня з російським військовим керівництвом відзначив дивну групу російських збройних формувань, які діють у західному напрямку Запорізької області. Вибір Шойгу може свідчити про те, що той прагне відзначити російських командирів, які продовжують виконувати накази російського військового керівництва щодо безперервних контратак", - сказано у свіжому звіті.

Шойгу приписує успішні російські оборонні операції навколо Роботиного і Вербового підрозділам 70-го гвардійського мотострілецького полку (42-а мотострілецька дивізія, 58-а загальновійськова армія РФ, Південний військовий округ), 56-ї повітряно-десантної бригади, 56-ї повітряної армії (Південного військового округу), 56-го десантно-штурмового (ПДВ) полку (7-ї дивізії ПДВ), 810-ї бригади морської піхоти (Чорноморського флоту) та 291-ї гвардійської артилерійської бригади (58-ї армії ПдВО).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для служби в "елітних" військах Росія вербує іноземців

"Шойгу не виділив інші формування, яким зазвичай приписують утримання лінії Роботине-Вербове, такі як 108-й полк (7-а дивізія ПДВ) або 247-й полк (7-а дивізія ПДВ). Міністерство оборони Росії регулярно навмисно применшує або завищує досягнення певних командирів, щоб досягти політичних цілей російського військового командування. Деякі з виділених Шойгу формувань постійно контратакують на лінії Роботине-Вербове, що завдає їм шкоди", - йдеться у в повідомленні.

У звіті нагадали, що 26 вересня в ISW зафіксували, що підрозділи 70-го гвардійського мотострілецького полку та інші формування 58-го АК (ймовірно, включаючи 291-шу гвардійську артилерійську бригаду) продовжували контратакувати поблизу Новопрокопівки, незважаючи на їхній ймовірний деградований стан.

В ISW вважають, що залучення 70-го гвардійського мотострілецького полку до цих контратак свідчить про те, що бойові можливості активних елементів 7-ї дивізії ПДВ значно погіршилися, і що вони більше не можуть проводити всі контратаки вздовж українського прориву на Оріхівському напрямку.

Російські окупанти воюють застарілим озброєнням, і кажуть, що їм бракує нагород.

Зокрема, російські бойовики з батальйону "Восток" скаржаться на те, що командування недостатньо нагороджує батальйон за його самовідданість у складі російського оперативно-тактичного з'єднання "Каскад".

Окупанти також заявили, що військове командування не виконує свої обіцянки. Мовляв, з початку повномасштабного вторгнення особовий склад воював на передовій замість того, щоб виконувати функції "зачистки" після штурмів.

Зараз ви читаєте новину «Ворог втрачає бойові можливості на півдні - карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі