субота, 15 квітня 2023 18:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог штурмує позиції ЗСУ. У розпалі бої за Бахмут

Ворог штурмує позиції ЗСУ. У розпалі бої за Бахмут
Бійці ЗСУ стримують атаки ворога та потужно відповідають окупантам. ФОТО: https://t.me/generalstaff_ua

Росія продовжує наступати на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. За добу на цих ділянках українські бійці відбили 40 атак ворога.

На Куп'янському напрямку окупанти не наступали, але провели мінування місцевості в районі чотирьох населених пунктів. Обстріляли три села на Харківщині, йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил України.

"На Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії поблизу населеного пункту Діброва. На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Не припиняються бої за місто Бахмут. Противник провів атаку в районі населеного пункту Хромове, проте успіху не мав", - повідомили у командуванні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупаційні "міністерства" тікають: Хлань розповів про ситуацію на Херсонщині

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районах Сєверного та Первомайського, успіху не мав. Здійснив обстріли понад 10 населених пунктів.

"На Мар'їнському напрямку наші захисники відбили численні ворожі атаки в районі населеного пункту Мар'їнка Донецької області. На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії", - наголосили у Генштабі.

У районі Мар'їнки українські війська взяли полонених. Командувач угруповання військ "Таврія" генерал Олександр Тарнавський показав відео з ними у Telegram.

Серед полонених мобілізовані з Татарстану, Башкортостану, Чебоксар. Також є житель тимчасово окупованої Макіївки Донецької області.

Зараз ви читаєте новину «Ворог штурмує позиції ЗСУ. У розпалі бої за Бахмут». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі