вівторок, 06 лютого 2024 08:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог пішов у наступ: показали свіжі карти боїв
8

Російські окупанти на фронті просунулися в північній частині Синьківки та східніше Ямполівки.

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) підтвердили наступ ворога у районі Сіверська на північний схід від Бахмуту на Донеччині.

5 лютого російські війська незначно просунулися на північний схід від Куп'янська і захід від Кремінної на лінії Куп'янськ-Сватово-Кремінна.

Відео з геолокацією за 4 лютого показує, що армія РФ незначно просунулася у північній Синьківці (на північний схід від Куп'янська) та східніше Ямполівки (на схід від Кремінної).

Позиційні бої точилися: на північний схід від Куп'янська в районі Синьківки; на захід від Кремінної в районі Тернів, Торського та Ямполівки; на південь від Кремінної в районі Білогорівки (в 12 км на південь від Кремінної) та Григорівки.

Українські сили просунулися на південний захід від Авдіївки
Фото: understandingwar.org
Українські сили просунулися на південний захід від Авдіївки
Українські сили просунулися на південний захід від Авдіївки
Українські сили просунулися на південний захід від Авдіївки
Українські сили просунулися на південний захід від Авдіївки

Окупанти наступали у районі Сіверська на північний схід від Бахмуту. Відео з геолокацією, опубліковане 3 лютого, свідчить, що російські війська нещодавно просунулися на північ від Веселого в 15 км на південний схід від Сіверська.

Позиційні бої тривали під Бахмутом 5 лютого. Водночас підтверджених змін цій ділянці лінії фронту не було. Бої тривали: поблизу Богданівки (на північний захід від Бахмута), Кліщіївки (на південний захід від Бахмута); у напрямку Івановського (західніше Бахмута).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втрати окупантів за добу перевалили за 390 тисяч

ЗСУ просунулися в районі Авдіївки на тлі позиційних боїв за 5 лютого. Відео з геолокацією показує, що українські сили нещодавно просунулися на північний схід від Невельського (на південний захід від Авдіївки).

Позиційні бої на Донбасі тривали: на північний захід від Авдіївки в районі Новобахмутівки та Степового; на захід від Авдіївки в районі Тоненького та Сєверного; на південний захід від Авдіївки в районі Первомайського та Невельського.

Позиційні бої точилися також на захід та південний захід від Донецька 5 лютого, але підтверджених змін на цій ділянці лінії фронту немає.

Бої не стихали: на захід від Донецька в районі Красногорівки; на південний захід від Донецька в районі Новомихайлівки та Георгіївки.

На південному фронті позиційні бої тривали у районі кордону Донецької та Запорізької областей. Сутички відбувалися в районі Золотої Ниви (на південний схід від Великої Новосілки) та Приютного (на південний захід від Великої Новосілки).

На заході Запорізької області 5 лютого підтверджених змін на фронті не було.

5 лютого російські та українські війська продовжили позиційні бої на лівому березі Херсонської області, зокрема у Кринках.

Затримки у військовій допомозі Заходу посилюють снарядний голод українських військ. У Збройних сил України вже відчувається дефіцит боєприпасів, повідомляють аналітики американського Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Ворог пішов у наступ: показали свіжі карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі