понеділок, 28 жовтня 2024 10:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Військовий відверто сказав, коли закінчиться війна в Україні

Військовий відверто сказав, коли закінчиться війна в Україні
Військовий відверто відповів про кінець війни в Україні. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На фронті росіяни застосовують всі свої сили, щоб регулярно мати видимість просування і якийсь результат.

Це просування вони, на жаль, отримують, розповів офіцер бригади "Рубіж" Максим Таран, передає ТСН. Зимою розгортатимуться важкі битви за міста, до яких ворог вже підійшов упритул.

"Ситуація на фронті безперечно важка. Просування РФ іде не без допомоги КАБів, артилерійських обстрілів, різноманітних дронів, північнокорейських боєприпасів. Але одну з ключових ролей мають постійні атаки, які повторюються десятки разів на день", - каже військовий.

Втім, бої на полі бою - це лише одна сторона війни, зазначає Таран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кім Чен Ин міг відправити у РФ не найкращих солдатів КНДР

"Усі ці російські загарбання спалених до основи колишніх населених пунктів ціною величезних втрат - лише карта, яку вони розігрують перед виборами в США. Тому вони вкладають зараз всі свої сили, не зважаючи на швидке спалення ресурсів - технічних і людських", - пояснив він.

За словами військового, незалежно від результатів виборів, війна не закінчиться ні через місяць, ні через рік:

"Зима прогнозовано буде менш інтенсивним періодом. Не лише через те, що до тих пір ворог втратить багато ресурсів і муситиме їх заміняти, а й через природні фактори. Зима - найважчий час для просування піхотних груп, бо ти, як на долоні. Зелені немає, сховатися де назовні немає, довго на морозі не пробудеш. Ще й дрони, які стали головним атрибутом розвідки і підтримки, в зимових умовах можуть працювати набагато менше. Тому, імовірно, зимою розгортатимуться важкі битви за міста, до яких ворог вже підійшов упритул.

Наші воїни завдають окупаційним військам відчутних втрат в живій силі, техніці і активно підривають наступальний потенціал ворога у тилу.

Загалом, минулої доби втрати російських загарбників склали 1680 осіб. Також українські воїни знешкодили сім танків, 40 бойових броньованих машин, 51 артилерійську систему, 68 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 100 одиниць автомобільної та 14 одиниць спеціальної техніки окупантів, а також одну важку вогнеметну систему.

Зараз ви читаєте новину «Військовий відверто сказав, коли закінчиться війна в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі