понеділок, 28 жовтня 2024 10:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Кім Чен Ин міг відправити у РФ не найкращих солдатів КНДР

Кім Чен Ин міг відправити у РФ не найкращих солдатів КНДР
Режим КНДР міг відправити у РФ не найсильніших своїх солдатів. Фото: eastnews.ua

Диктатор Кім Чен Ин міг відправити у РФ не найкращих з представників армії КНДР.

Попри грандіозні військові паради, які мають демонструвати силу режиму, більшість солдатів армії КНДР, навіть ті, які вважаються елітними, страждають від хронічного браку продовольства і корупції, пише The Wall Street Journal.

"Ті солдати, яких, цілком ймовірно, режим КНДР відправив у розпорядження Кремля, згідно з відеоматеріалами та представниками розвідки, мають вигляд молодих - підлітків або не старших за 20 років - і, ймовірно, нещодавно були призвані в армію", - йдеться у повідомленні.

Вони здаються відносно невеликого зросту і мають тендітну статуру, що вкотре вказує на широко поширене недоїдання в Північній Кореї, вважають військові аналітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО збирається визначити КНДР стороною конфлікту в російсько-українській війні

Їхня спецпідготовка була зосереджена здебільшого на вбивствах і руйнуванні інфраструктури в гірських районах Південної Кореї, що зовсім не схоже на позиційну війну, яка спостерігається на рівнинах уздовж українсько-російського кордону. Ці солдати, найімовірніше, ніколи не покидали межі КНДР і звикли використовувати застаріле і зношене військове обладнання.

"Це просто найманці, гарматне м'ясо", - заявляв міністр оборони Південної Кореї Кім Ен Хен.

За оцінками південнокорейських чиновників, до грудня 2024-го Північна Корея може відправити в Росію загалом 10 тис. солдатів.

Згідно з даними розвідувального агентства Південної Кореї, частину розгорнутих у РФ північнокорейських військ склали військовослужбовці сил спеціальних операцій КНДР (їхню загальну кількість оцінюють у 200 тис.).

Солдатам КНДР, відправленим у Росію, видали підроблені документи і російську військову форму. Сім'ї відправлених у РФ солдатів, мабуть, були ізольовані і масово переміщені в невідомі місця.

"Кім Чен Ин цілком міг відправити для Кремля насамперед ті війська, які він вважає відносно не надто корисними. Вони прокладуть шлях для більш досвідчених", - вважає колишній співробітник міністерства оборони і національної безпеки Південної Кореї, а нині стипендіат в аналітичному центрі Pacific Forum Джеймс Дж. Б. Пак.

Переміщення військ КНДР відображає рішення Кремля використовувати тактику боїв, яка не дуже змінилася з часів Другої світової війни. Російських солдатів часто відправляють прямо в зону ураження, щоб захопити черговий будинок або просто встановити, де знаходяться українські позиції. На нейтральній смузі поблизу зруйнованих будівель і спустошених лісосмуг за ними полюють розвідувальні та ударні безпілотники.

28 жовтня, РФ планує відправити п'ять тис. військових з КНДР до Курської області, які ймовірно належать до "елітного" підрозділу.

За інформацією джерел в Україні, видання повідомляє, що до понеділка, планується зібрати близько 5 тис. північнокорейських військових. За словами інсайдера, ці війська належать до елітного підрозділу Корейської народної армії. Їх транспортують з Владивостока великими транспортними літаками Іл-76 до військового аеродрому на заході Росії, звідки вони прямують у зону бойових дій.

Зараз ви читаєте новину «Кім Чен Ин міг відправити у РФ не найкращих солдатів КНДР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі