пʼятниця, 10 грудня 2021 09:55

Виявили 30 артилеристів, які брали участь у війні проти України
4

Волонтери ідентифікували 30 російських артилеристів, які з високою ймовірністю були учасниками війни проти України
Фото: informnapalm.org
Вони належали до складу сьомої російської військової бази
Профілі у їхніх соцмережах свідчать, що більша частина у 2021 році продовжують нести службу у складі  військової бази біля кордонів України
Розслідувачі прослідкували перекидання фігурантів в Астраханську область на полігон Ашулук та подальше перекидання до українського кордону

Волонтери ідентифікували 30 російських артилеристів, які з високою ймовірністю були учасниками війни проти України.

Вони належали до складу сьомої російської військової бази, повідомляє InformNapalm.

Профілі у їхніх соцмережах свідчать, що більша частина у 2021 році продовжують нести службу у складі військової бази біля кордонів України.

Розслідувачі прослідкували перекидання фігурантів в Астраханську область на полігон Ашулук та подальше перекидання до українського кордону та безпосередню участь у бойових діях на Донбасі.

Учасники розслідування засвідчили нестатутну форму з ідентифікаційними білими пов'язками найманців, тактичні знаки російських сил вторгнення у вигляді білих кіл на техніці, бойові нагороди та їхні власні коментарі, фотографії польових та лісових таборів і геотеги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські окупанти заявили про "загрозу" з боку українського корабля у Керченській протоці

Також у окупантів виявили батарею 122 мм буксированих гаубиць Д-30. На озброєнні бази їх не має бути. Але їх випробували на полігоні Ашулук навесні 2014 року і з літа цього ж року використовували на українському напрямі.

Російські збройні формування продовжують ігнорувати домовленості, досягнуті у рамках Тристоронньої контактної групи. Упродовж минулої доби, 9 грудня, зі сторони росіян зафіксували шість порушень режиму припинення вогню. Три з них із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Зараз ви читаєте новину «Виявили 30 артилеристів, які брали участь у війні проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі