неділя, 29 січня 2023 07:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Війна в Україні: Генштаб повідомив трагічні новини

Війна в Україні: Генштаб повідомив трагічні новини
Понад 11 місяців російська армія знищує Україну та вбиває її жителів. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби, 28 січня, окупанти завдали одного ракетного і 32 авіаційні удари по Україні. Також понад 65 разів обстріляли з реактивних систем залпового вогню. Зокрема, по цивільній інфраструктурі Донецької та Херсонської областей.

Є поранені та загиблі серед мирного населення. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 29 січня.

"Ворог не полишає намірів знищити критичну інфраструктуру нашої держави, завдає ударів по цивільних об'єктах та помешканнях мирного населення. Загроза авіаційних та ракетних ударів залишається по всій Україні", – попередило командування.

Детальніше про російські обстріли протягом 28 січня, за даними Генштабу

На Сіверському напрямку обстріляли з мінометів райони населених пунктів Миколаївка Чернігівської області та Нововасилівка, Середина Буда, Муравейня, Бачівськ, Будівельне, Волківка, Волфине та Юнаківка на Сумщині.

На Слобожанському напрямку мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Гур'їв Козачок, Красне, Стариця, Охрімівка, Глибоке, Козача Лопань, Дворічанське, Варварівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Нескучне, Тернова, Стрілеча та Куп'янськ Харківської області.

На Куп'янському напрямку обстріляли позиції наших військ в районах населених пунктів Іванівка, Кислівка і Крохмальне на Харківщині, Новоселівське Луганської області та Берестове – Донецької.

На Лиманському напрямку обстріляли Макіївку, Червонопопівку та Діброву на Луганщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тривогу навіть не встигають оголосити: РФ почала бити по Києву і прикордонню з нової зброї

На Бахмутському напрямку вогневого ураження зазнали райони 21 населеного пункту, зокрема, Спірне, Біла Гора, Верхньокам'янське, Роздолівка, Бахмут, Нью-Йорк, Кліщіївка, Курдюмівка та Майорськ Донецької області.

На Авдіївському напрямку під вогонь потрапили Бердичі, Авдіївка, Водяне, Невельське, Веселе, Красногорівка, Мар'їнка, Первомайське і Новомихайлівка.

На Новопавлівському напрямку обстріляні Богоявленка, Вугледар та Золота Нива Донецької області.

На Запорізькому напрямку вогневого впливу зазнали 19 населених пунктів. Серед них - Времівка і Новопіль на Донеччині та Малинівка, Червоне, Гуляйполе, Чарівне, Степове, Оріхів і Новоданилівка Запорізької області.

На Херсонському напрямку під обстріли з РСЗВ, ствольної артилерії та мінометів потрапили райони населених пунктів Михайлівка, Гаврилівка, Дудчани, Качкарівка, Червоний Маяк, Одрадокам'янка, Понятівка, Республіканець, Козацьке, Тягинка, Комишани та Херсон.

28 січня російські окупанти завдали ракетного удару по Костянтинівці Донецької області. Відомо про трьох загиблих і 14 поранених цивільних. Ворожі війська поцілили в житловий сектор ракетою С-300.

27 січня ворог продовжив масовано обстрілювати прикордонні населені пункти Харківського, Куп'янського та Чугуївського районів Харківщини. В Петропавлівці Чугуївського району поранення отримав цивільний 49-річний чоловік.

Того ж дня Херсонську область загарбники обстріляли 19 разів, п'ять з атак – припали на Херсон. Щонайменше дві людини загинули, ще семеро жителів Херсонщини зазнали поранень.

Зараз ви читаєте новину «Війна в Україні: Генштаб повідомив трагічні новини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі