середа, 13 квітня 2022 10:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Вітер розніс хімречовину по селах, люди скаржаться на здоров'я - мер Маріуполя

Вітер розніс хімречовину по селах, люди скаржаться на здоров'я - мер Маріуполя
Росіяни знищують Маріуполь. Фото: Азов

Хімічна речовина, яку росіяни 11 квітня скинули на Маріуполь, розійшлася по околицях міста й найближчих селах.

Про це заявив мер міста Вадим Бойченко під час ефіру на телеканалі "Рада".

"Вони зайшли безпілотником на територію українських військових і скинули невелику кількість речовини, яка вразила наших хлопців. На жаль, на сьогодні ми не зможемо взяти зразки, щоб засвідчити, що це було. Того ж дня так званий керівник поліції ДНР зробив заяву про роботу в Маріуполі для хімічних військ, аби викурити українських військових. Це є доказом злочину", - сказав Бойченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські війська не відмовляються від Маріуполя - Пентагон

Мер наголосив, що вітер розповсюдив цю речовину. Вона дійшла до околиць Маріуполя, сіл Талаківка та Сартана. Місцеві жителі скаржилися на погіршення здоров'я та виїжджають із домівок в окупованих населених пунктах.

11 квітня російські війська скинули на Маріуполь невідому отруйну речовину. Відомо про трьох постраждалих. У них спостерігали дихальну недостатність, нудоту, запаморочення, втрату рівноваги, неможливість ходити.

США заявили, що уважно стежитимуть за додатковою інформацією і нагадали про свої побоювання щодо застосування росіянами хімічної зброї.

Зараз ви читаєте новину «Вітер розніс хімречовину по селах, люди скаржаться на здоров'я - мер Маріуполя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі