середа, 22 квітня 2020 11:08

В ООН закликали Україну дотримуватися прав пенсіонерів

В ООН закликали Україну дотримуватися прав пенсіонерів
В ООН закликали Україну дотримуватися прав пенсіонерів. Фото: pixabay.com

Комітет ООН з економічних, соціальних та культурних прав - комітет незалежних експертів, який здійснює контроль за виконанням Міжнародного пакту про економічні, соціальні та культурні права, ухвалив кінцеві спостереження щодо України.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Зокрема, комітет рекомендував забезпечити безперешкодний доступ до пенсій мешканцям так званих ЛНР і ДНР, контрольованих РФ, та створити механізм виплат заборгованості по пенсіях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти закривають нерентабельні шахти

Також українську владу закликали спростити адміністративну процедуру реєстрації фактів народження та смерті для жителів цих територій і ухвалити закон про реалізацію прав корінних народів та національних меншин.

"Ми готові продовжувати надавати технічну допомогу Україні щодо вищезазначених питань, на яких ми наголошували у наших публічних доповідях", - йдеться в повідомленні.

Посол України в Чехії Євген Перебийніс назвав окуповані Росією Крим і частину Донецької та Луганської областей чорною дірою, де не діють українські закони й немає представників міжнародних організацій.

Зараз ви читаєте новину «В ООН закликали Україну дотримуватися прав пенсіонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі