середа, 01 червня 2022 12:45

Спецтема: Війна Росії проти України

У Міноборони розповіли про почерк армії РФ та назвали її слабкі місця

У Міноборони розповіли про почерк армії РФ та назвали її слабкі місця
Росія не шкодує своїх людей, щоб поповнити резерв техніки. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські військові бояться вуличних боїв зі Збройними силами України на Донбасі.

Через острах окупанти нищать міста повністю, щоб захоплювати їх уже без будь-якої соціальної інфраструктури, заявила 1 червня заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Наразі ворог не може швидко реалізувати свої цілі, тому що ЗСУ чинить опір. Боротьба запекла, тому що ворог сильний. Російська армія переважає за кількістю особового складу, за кількістю озброєння і військової техніки, але наші воїни потужно знищують російських військових і їхню техніку", - сказала вона.

Маляр уточнила, що наразі окупанти намагаються вийти на географічні кордони в Донецькій і Луганській областях.

"Це амбіція, яку переслідував російський диктатор Володимир Путін і попередні вісім років. Вони намагаються оточити українські війська, щоб шантажувати. Щоб із певною позицією мати змогу вийти на переговори", - зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німецький ексгенерал розкрив тактику Путіна щодо Донбасу

Заступниця міністра оборони також пояснила, у чому криється почерк російських військ і їхні слабкі місця.

"Окупанти намагаються не заходити і не починати вуличних боїв, тому що там вони програють. Очевидно через це вони воліють знищити місто взагалі і захоплювати просто територію без соціальної інфраструктури. Росія не шкодує своїх людей, щоб поповнити резерв техніки. У нас є інформація, що заводи, які виробляють зброю, працюють в декілька змін", - додала Маляр.

Сіверськодонецьк на Луганщині уже не становить жодної цінності з військового погляду. Російські війська вкидають туди сили та ресурси лише задля доповіді, що вони все ж узяли місто.

Зараз ви читаєте новину «У Міноборони розповіли про почерк армії РФ та назвали її слабкі місця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі