четвер, 15 червня 2023 11:20

Спецтема: Війна Росії проти України

У контрнаступ поки включились лиш три з 12 бригад – військовий аналітик

У контрнаступ поки включились лиш три з 12 бригад – військовий аналітик
Україна залучила лише три з 12 бригад для контрнаступу на південному сході. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

У боях на південному сході у межах контрнаступальних дій Збройних сил України були помічені лише три з 12 бригад.

Бригада зазвичай налічує щонайменше 3,5-4 тис. військовослужбовців, заявив польський військовий аналітик Конрад Музика, який уважно стежить за війною в Україні, пише Reuters.

"Україна заявила, що сформувала вісім десантно-штурмових бригад чисельністю 40 тис. військовослужбовців. Водночас ЗСУ створили для контрнаступу 12 бронетанкових бригад, дев'ять із яких були навчені й оснащені на Заході", – кажуть аналітики.

Контрнаступ ускладнюється нестачею в України авіації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навчання українців на танках Abrams закінчаться до кінця літа – ЗМІ

ЗСУ могли втратити до 15% бойових машин піхоти Bradley і кілька відсотків танків Leopard, вважає Музика. Він також допускає, що українські військові могли відновити деякі з цих машин, відправивши їх на ремонт.

"Поки що занадто рано говорити про успіх або провал контрнаступу. Зараз варто утриматися від передчасних заяв", – написав для дослідницького центру RUSI військовий аналітик Джек Вотлінг.

Збройні сили України продовжують на фронті контрнаступ щонайменше на трьох напрямках і 14 червня досягли певних успіхів.

Ситуація у Харківській та Луганській областях залишається напруженою, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Запеклі бої на Донбасі тривають.

ЗСУ просунулися від 200 до 500 м на невстановлених ділянках Бахмутського фронту та від 300 до 350 м на невстановлених ділянках Запорізького напрямку на півдні. Продовжують контратаки на північно-західних, північно-східних і південно-західних околицях Бахмута.

Зараз ви читаєте новину «У контрнаступ поки включились лиш три з 12 бригад – військовий аналітик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі