середа, 15 червня 2016 18:06

У червні бойовики випустили по ЗСУ 3340 мін та снарядів

У червні бойовики випустили по ЗСУ 3340 мін та снарядів
Фото: lastnews.com.ua

Україна на зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську запропонувала негайно розслідувати всі останні випадки обстрілу на лінії розмежування в зоні проведення АТО. Така задача підгрупи з безпеки спільно з представниками СЦКК.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила Дарка Оліфер, прес-секретар представника Тристоронньої контактної групи по Донбасу в Мінську Леоніда Кучми.

"На жаль, ситуація з безпекою на Донбасі не поліпшується, навпаки - радикально погіршується. З 1 по 15 червня 2016-го по позиціях ЗСУ випущено 3340 мін та артснарядів, у тому числі і великих калібрів, заборонених Мінськими угодами. Бойові дії продовжують руйнувати інфраструктуру Донецької і Луганської областей, у тому числі, щойно відновлені об'єкти залізниці. Представники ОРДЛО як і раніше обстрілюють населені пункти - сьогодні вночі під вогнем опинилася Красногорівка", - написала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 2016 року загинули 623 українські військові - Полторак

Про те, що питання безпеки на Донбасі були ключовими також на своїй сторінці в Facebook написала Ірина Геращенко, представник підгрупи з гуманітарних питань.

"Україна вимагає припинити обстріли, дотримуватися режиму тиші, створити зону особливої ​​безпеки поблизу КПВВ. Це неприпустимо - зростання обстрілів, кількості загиблих та поранених. Без режиму тиші неможливо просуватися у вирішенні всіх інших питань. Ведення бойових дій руйнує інфраструктуру, яку вже відновили ​​завдяки мінському процесу. Зокрема, мова про залізничну колію Микитівка - Майорськ, інші інфраструктурні об'єкти. Ці питання, а також водопостачання та залізниця, були ключовими в економічній підгрупі", - пояснила вона.

Раніше повідомлялось, що Україна пропонує день зустрічі із заручниками на окупованому Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «У червні бойовики випустили по ЗСУ 3340 мін та снарядів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі