вівторок, 17 червня 2014 04:14

У спецбатальйоні "Азов" розповіли, у що обернеться одностороннє перемир'я на Донбасі

У спецбатальйоні "Азов" розповіли, у що обернеться одностороннє перемир'я на Донбасі
Ігор Мосійчук. Фото: ukr.segodnya.ua

Одностороннє оголошення Україною перемир'я на Донбасі може призвести до численних жертв з боку українських вояків і зміцнення сил терористів.

Таку думку Gazeta.ua висловив заступник командира з питань зв'язків із громадськістю спецбатальйону "Азов" Ігор Мосійчук.

Мосійчук зазначив, що мав нагоду неодноразово спілкуватись з терористами так званої "Донецької народної республіки".

"Їм не можна довіряти. Одностороннє припинення вогню з нашого боку може призвести до численних жертв з боку українських вояків і однозначно дасть змогу терористам укріпити свої позиції, завести нові види озброєння", - попередив активіст.

Крім того, на його думку, децентралізація влади також не є панацеєю у цьому випадку, адже вона "може призвести до повного розвалу держави".

Мосійчук також наголосив, що після спецоперації батальйону "Азов" щодо очищення Маріуполя від терористів "Кремль почав усвідомлювати, що проти нього почав воювати увесь український народ в формі добровольчих підрозділів".

"Саме тому такі, як Лавров (очільник МЗС РФ — ред.), почали кампанію по травлі цих народно-військових формувань. Вони домагаються знищення і дискредитації спецбатальйону "Азов" та інших добровольчих загонів. Але в них нічого не вийде", - запевнив представник "Азову".

Він також розповів, що однією з найефективніших штурмових груп під час знищення укріпрайону терористів у Маріуполі командував громадянин Росії, який "з не меншою ефективністю збирається штурмувати Кремль, щоб звільнити свій народ від банди Путіна".

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко на засіданні РНБО заявив, що розраховує, що бойові дії на сході країни будуть припинені вже на цьому тижні.

"Буде запропоновано припинення вогню, як початок реалізації мирного плану президента", - сказав Порошенко.

Також голова держави повідомив про намір відновити контроль на українсько-російському кордоні на поточному тижні.

"Ми рішучими діями на цьому тижні збираємося відновити безпеку на державному кордоні", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «У спецбатальйоні "Азов" розповіли, у що обернеться одностороннє перемир'я на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі