понеділок, 20 березня 2017 10:25

У Росії "паспорти ДНР" прирівняли до українських

У Росії "паспорти ДНР" прирівняли до українських
rbc

Влада РФ не надала жителям ОРДЛО з "паспортами" ДНР і ЛНР спрощений порядок перебування у Росії.

Люди з "паспортами" ОРДЛО у Росії прирівняні до громадян України. Кожні 90 днів вони зобов'язані залишати РФ, пише РБК.

В указі президента РФ Володимира Путіна йдеться про мешканців окремих районів Донецької та Луганської областей України, а отже, на них повинні поширюватися ті самі правила, що й на громадян України.

"Указ підписали, а підзаконні акти відомства поки що не розробили", - пояснили у Держдумі.

"Росія вважає власників паспортів ЛНР і ДНР все одно іноземцями, громадянами України. Вони приїжджають, перебувають тут 90 днів, потім на такий самий строк повинні виїхати", - пояснює заступник керівника управління з питань міграції ГУ МВС РФ Володимир Іванов.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що легалізація Володимиром Путіним "паспортів" ОРДЛО жодним чином не порушує норми міжнародного права.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захарченко заявив, що ДНР більше нічого не пов'язує з Україною

18 лютого у другий день Мюнхенської безпекової конференції, на якій світові лідери закликали Росію до виконання Мінських домовленостей і деескалації конфлікту на Донбасі, прес-служба Кремля повідомила про підписання Володимиром Путіним указу про визнання "паспортів" ОРДЛО.

Президент Петро Порошенко у відповідь заявив, що визнавши "паспорти" ДНР та ЛНР, президент РФ Володимир Путін вкотре підтвердив, що окупацією Донбасу керують не бойовики-сепаратисти, а безпосередньо Кремль.

Зараз ви читаєте новину «У Росії "паспорти ДНР" прирівняли до українських». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі