четвер, 16 березня 2017 08:35

У лавах ЗСУ є поранені - працювала артилерія й танки

У лавах ЗСУ є поранені - працювала артилерія й танки
Фото: tsn.ua

За минулу добу на Донбасі зафіксували 91 ворожий обстріл. Четверо українських захисників отримали поранення.

Про це повідомив спікер штабу АТО Сергій Жмурко в ефірі "112 Україна".

"За минулу добу кількість обстрілів збільшилася на всіх напрямках. Зафіксований 91 обстріл. Збільшилась кількість використання для обстрілів позицій Збройних сил України забороненого Мінськими домовленостями озброєння калібром більше 100 міліметрів. Для обстрілів наших позицій і тилового населеного пункту використовували ствольну артилерію калібру 152 міліметри.

Найбільше обстрілів зафіксовано на донецькому напрямку, де кілька днів не припиняються обстріли Авдіївки. Поблизу Авдіївки залучають артилерію, танки, міномети калібру 82 та 120 міліметрів. Під обстріли потрапили шахта Бутівка, позиції біля Кам'янки і Троїцького, Луганського, Зайцевого, Майорська, Пісків, Новгородського.

На маріупольському напрямку по позиціях під Широкіним та Водяним використовували 120-міліметрові міномети та артилерію калібру 122 міліметри. У районі Гнутового та Тарамчука з кулеметів та СПГ, а під Новогригорівкою з БМП. Поруч із Мар'їнкою - із великокаліберних кулеметів, а Красногорівку з мінометів калібру 82 міліметри та гранатометів.

На луганському напрямку збільшилась кількість обстрілів із використанням мінометів 82 та 120 калібру в районі Новоолександрівки, Оріхового, Лобачового та Кримського. Близько опівночі артилерією калібру 122 міліметри були нанесені удари по наших позиціях у районі Новоолександрівки та Новозванівки", - розповів Жмурко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ярош висловився про блокаду Донбасу

15 березня Рада нацбезпеки та оборони повністю зупинила транспортне сполучення з окупованими районами Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «У лавах ЗСУ є поранені - працювала артилерія й танки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі