субота, 02 липня 2016 11:21

У Горлівці відбулося рейдерське захоплення приміщення "Укренерго"

Група озброєних осіб на чолі з керівником підприємства електромереж, створеного владою так званої "ДНР", 30 червня захопила приміщення Донбаської енергосистеми (ЕС) ДП "НЕК "Укренерго" у Горлівці.

"Згідно з неофіційною інформацією, ця акція здійснена на виконання розпорядження керівництва окупаційної влади про націоналізацію об'єктів енергетики, що належать Україні". Пише ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА.

1 липня керівники Донбаської ЕС не були допущені на робочі місця. Виконання вказівок законного керівництва блокується озброєними особами, які перебувають у приміщенні енергосистеми. "Укренерго" вказує, що технічний персонал середньої ланки змушують писати заяви про перехід в штат створеного сепаратистами підприємства електромереж та виконувати вказівки керівництва.

"Такі незаконні дії є грубим порушенням Мінських угод, законодавства України та прав її громадян", – підкреслює "Укренерго".

На думку держпідприємства, відсторонення від керування кваліфікованих фахівців, які здійснювали управління такими високотехнологічними процесами, загрожує постійній роботі ОЕС України . Насамперед це загрожує надійності енергопостачання споживачів окупованій території Донбасу. ДП "НЕК "Укренерго" відзначило, що приймає необхідні заходи для забезпечення стабільної роботи енергосистеми України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єгор Соболєв закликає звільнити "Батю"

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію роботи ОЕС. НЕК є державним підприємством, яке знаходиться в управлінні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Нагадуємо, що в Єнакієво вбили місцевого бізнесмена, 53-річного Юрія Зайцева.

Зараз ви читаєте новину «У Горлівці відбулося рейдерське захоплення приміщення "Укренерго"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі