понеділок, 22 серпня 2022 11:46

Спецтема: Війна Росії проти України

У черги шикуються з шостої ранку – медицина у Маріуполі не виходить з колапсу

У черги шикуються з шостої ранку – медицина у Маріуполі не виходить з колапсу
Маріупольці з шостої ранку шикуються у величезні черги на отримання талончика в чергу до лікаря. Фото: t.me/andriyshTime

У тимчасово захопленому росіянами Маріуполі окупаційна адміністрація відтепер обіцяє гуманітарну допомогу тільки етнічним росіянам.

Такими вони вважають людей поважного віку та малих дітей. Це видно з агресивних повідомлень представників гуманітарних штабів у чатах Маріуполя, пише у Telegram радник міського голови Петро Андрющенко.

"Тепер гуманітарка – виключно етно-руським за народженням. А такими вони вважають старих та дітей. Всі інші – українці. Російський фашизм врешті демонструє своє справжнє обличчя", - зазначає Андрющенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зять Медведчука приїхав до Маріуполя з "інспекцією"

Крім того, за його словами, стан медицини у Маріуполі так і не виходить з колапсу.

"Маріупольці з шостої ранку шикуються у величезні черги на отримання талончика в чергу до лікаря. Черги до терапевтів – на тижні наперед. До вузькоспеціальних лікарів – на місяці", – пише Андрющенко.

Ургентна медицина у місті, за його словами, фактично ліквідована.

У Маріуполі окупанти знову скоротили перелік людей, які мають право на отримання гуманітарної допомоги. Нововведення вступлять в силу з 22 серпня. Допомогу обіцяють надавати лише пенсіонерам, старшим 65 років, людям з інвалідністю 1-2 груп та дітям віком до трьох років.

У тимчасово захопленому Маріуполі росіяни зносять пошкоджені будинки. Людям, які там мешкали, нині замість житла пропонують лише обіцянки.

Зараз ви читаєте новину «У черги шикуються з шостої ранку – медицина у Маріуполі не виходить з колапсу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі