середа, 14 серпня 2019 15:10

У бойовиків забирають російські паспорти, щоб ті не втікали

У бойовиків забирають російські паспорти, щоб ті не втікали
У російських бойовиків вилучають російські паспорти. Фото: patrioty.org.ua

У російських бойовиків, що мають звання рядових і сержантів, вилучають російські паспорти.

Про це стало відомо з донесень розвідки, повідомляє Дмитро Гуцуляк, представник прес-центру Міністерства оборони України, пише УНН.

"Командування ЗС РФ вживає заходів щодо прискорення процесу отримання російського громадянства військовослужбовцями російських окупаційних військ на тимчасово окупованих Луганській і Донецькій областях. Посилюється агітаційно-пропагандистська робота та контроль за формуванням і відправкою груп військовослужбовців на територію Ростовської області для отримання російських паспортів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще одна країна не визнає російські паспорти жителів Донбасу

Водночас, за інформацією ГУР МОУ, у з'єднаннях і частинах 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК ЗС РФ набуває поширення практика вилучення отриманих російських паспортів у сержантів і рядових під приводом запобігання самовільному залишенню місць", - додає речник.

Паспорти віддають бойовикам як винагороду для того, щоб вони могли втекти у Росію та уникнути правового покарання за злочини перед цивільним населенням України.

Більшість населення окупованих територій Донбасу нехтує спрощеною процедурою отримання російських паспортів.

Зараз ви читаєте новину «У бойовиків забирають російські паспорти, щоб ті не втікали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі