вівторок, 12 квітня 2022 07:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Техніки недорахуються: ЗСУ у двох областях відбили ворожі атаки

Техніки недорахуються: ЗСУ у двох областях відбили ворожі атаки
Триває 48 доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

11 квітня на території Донецької та Луганської областей українські захисники відбили шість атак ворога.

Знищили чотири танки, п'ять одиниць броньованої, 26 - автомобільної техніки та вісім артилерійських систем окупантів, повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 12 квітня.

"На Донецькому й Таврійському напрямках противник веде бойові дії та утримує рубежі силами Південного військового округу. Здійснює переміщення додаткових підрозділів для ведення бойових дій на території України", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗСУ показали гори тіл знищених кадировців: кадри 18+

Ворог посилив системи протиповітряної оборони поблизу Мелітополя на Запоріжжі та Іловайська на Донеччині.

"Імовірно, надалі противник намагатиметься взяти під контроль місто Маріуполь, заволодіти Попасною та вести наступ у напрямку на Курахове. Мета - вихід на адміністративні кордони Донецької області", - підсумували в Генштабі.

Увечері 11 квітня російські війська скинули з безпілотника на Маріуполь Донецької області невідому отруйну речовину. Ймовірно, хімічну зброю терористи використали проти українських військових та цивільних осіб у місті.

У постраждалих спостерігається дихальна недостатність та вестибуло-атактичний синдром - нудота, запаморочення, втрата рівноваги, неможливість ходити.

Зараз ви читаєте новину «Техніки недорахуються: ЗСУ у двох областях відбили ворожі атаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі