пʼятниця, 26 червня 2020 17:57

Суд у справі MH17 не розглядатиме свідків у рамці "українського сценарію"

Суд у справі MH17 не розглядатиме свідків у рамці "українського сценарію"
Прокурор не викликатиме свідків. Фото: BAOMOI.COM

Адвокати обвинуваченого у справі про катастрофу малайзійського Boeing MH17 росіянина Олега Пулатова не представили переконливих підстав для допиту свідків у рамках версії про збиття літака Збройними силами України.

Про це під час засідання заявив прокурор Тейсі Бергер, передає УНН.

"Пулатов просить допитати українського полковника Карпенка, який представив огляд ракет ЗРК "Бук" на позиціях українських Збройних сил 2014 року. Захист не знає, чи використовували одну з цих 96 ракет, щоб збити MH17. Пулатов не дає ніяких конкретних вказівок і не називає імен людей, які могли б підтвердити цю версію. Немає ніякої конкретної мотивації того, який внесок може дати допит Карпенка, тому цей запит повинен бути відхилений", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія затягує справу MH17. Знову заговорили про винищувач

Прокурор відповів на претензії адвокатів з приводу вибіркового ставлення до даних від західних експертів і від РФ. За його словами, у звинувачення немає підстав не довіряти інформації про технічні дані ракети від російського виробника, оскільки вона збиралася в Росії задовго до катастрофи MH17. Рішення не брати до уваги дані концерну "Алмаз-Антей" пов'язане з тим, що вони контрастують з основною версією звинувачення про збиття літака і вона підтверджується даними експертів із Нідерландів і Бельгії, яких уже допитав слідчий суддя.

Розгляд справи про катастрофу рейсу MH17 "Малайзійських авіаліній" у небі над Донбасом по суті навряд чи почнеться раніше лютого 2021 року. Про це заявили в прокуратурі Нідерландів на попередніх слуханнях справи.

Зараз ви читаєте новину «Суд у справі MH17 не розглядатиме свідків у рамці "українського сценарію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі