середа, 21 липня 2021 11:47

Збирав дані для росіян про ракетні установи: українця засудили за держзраду

Збирав дані для росіян про ракетні установи: українця засудили за держзраду
Українця, який працював на ФСБ РФ, засудили за держзраду. Фото: Луганська обласна прокуратура

Жителя Сєвєродонецька засудили до восьми років позбавлення волі за державну зраду.

Його обвинувачують у злочинах, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Луганській області та в умовах збройного конфлікту, повідомляє Луганська обласна прокуратура.

Під час судового розгляду прокурори довели, що 2018 року громадянин був завербований співробітниками так званого міністерства державної безпеки ЛНР під кураторством ФСБ Російської Федерації. На виконання завдання агент спецслужби мав зібрати дані про розробки військового озброєння у ракетобудівній галузі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соратників Медведчука судитимуть за держзраду

Для цього він налагодив контакти з військовослужбовцями Збройних сил України в районі проведення операції Об'єднаних сил, які мали доступ до інформації з грифом "таємно". За грошову винагороду агент запропонував військовим надати секретну документацію щодо сучасного ракетного комплексу.

Під час фотографування та пересилання співробітникам ФСБ РФ імітаційної документації у травні 2020 року чоловіка затримали. За виконання завдання він мав одержати $10 тис.

Викриття факту та запобігання протиправних дій проводилося прокурорами спільно зі співробітниками Департаменту контррозвідки Служби безпеки України та Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Покарання призначено Лисичанським міським судом Луганської області у зв'язку з тим, що обвинувачений активно сприяв розкриттю злочину.

В РФ жителя Кубані засудили до восьми років колонії суворого режиму. Його підозрюють у шпигунстві на користь України.

Чоловіка нібито завербували восени 2018 року. Восени 2019-го він нібито зібрав інформацію і передав її українській розвідці.

Зараз ви читаєте новину «Збирав дані для росіян про ракетні установи: українця засудили за держзраду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі