вівторок, 15 листопада 2022 08:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Що відбувається на фронті: в ISW показали свіжі карти бойових дій
4

Збройні сили України продовжують контрнаступ на Луганщині, тоді як у Херсонській області російські війська переходять в оборону.

Під Бахмутом на Донбасі продовжують точитися важкі бої, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни ISW.

На заході Луганської області 13 і 14 листопада українські війська продовжували наступальні операції на лінії Сватове – Кремінна. ЗСУ звільнили Макіївку. Українські та російські джерела повідомляли про триваючі сутички в напрямку Новоселівського, Володимирівки та Стельмахівки у напрямку траси Р66.

Українські війська продовжують атакувати російські позиції в районі Червонопопівки. Російські штурми зупинили поблизу Торського. ЗСУ також продовжували обстрілювати російське матеріально-технічне забезпечення на лінії Сватове – Кремінна.

Під Бахмутом продовжують точитися важкі бої
Фото: understandingwar.org
Під Бахмутом продовжують точитися важкі бої
Під Бахмутом продовжують точитися важкі бої
У Херсонській області російські війська переходять в оборону

Триває зіткнення на північний захід від Лисичанська. ЗСУ відбили російські атаки на Білогорівку Луганської області. Водночас російські джерела вдруге з 7 листопада заявили, що війська ПВК "Вагнера" та підрозділи так званої ЛНР зламали українську оборону в Білогорівці та увійшли в населений пункт. 13 листопада російські війська безуспішно намагалися відновити позиції на північному сході Харківської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гарні новини зі східного фронту: ЗСУ ліквідували штаб окупантів

Російські війська активізували наступ у районі Бахмута. Захисники України відбили російські наземні атаки поблизу Бахмута, Білогорівки, Спірного, Торецька і Курдюмівки. Міністерство оборони РФ та російські джерела стверджують, що їхні війська захопили Майорськ, тоді як речник Збройних сил України Сергій Череватий заперечив ці заяви

Запеклі бої тривають на південно-східних околицях Соледара. Окупанти активізували наступ у районі Авдіївки та Донецька. ЗСУ відбили російські наземні атаки в районі Красногорівки, Первомайського та Водяного на північно-західній околиці Донецька, а також Мар'їнки та Новомихайлівки.

12 листопада російські війська просунулися на північно-західну околицю Опитного. Ворог намагається відкинути українські сили далі на захід від населеного пункту. Українські воїни встановили мінні загородження на шляху російських військ, щоб уповільнити їхній наступ на захід.

Російські ЗМІ стверджують, що армія РФ захопила Павлівку. Український Генштаб повідомив, що українські сили відбили російський штурм біля Павлівки 13 листопада. Водночас деякі російські джерела стверджували, що ворог не просунувся значно на південь від Новомихайлівки через те, що українські війська використовували перепади висот між Павлівкою та Вугледаром у своїх інтересах.

На півдні росіяни продовжують завдавати артилерійських, авіаційних та ракетних ударів по Запорізькій, Миколаївській і Дніпропетровській областях, а також та правобережжю Херсонської області.

Після залишення правобережжя Херсонщини російські окупанти перекинуть війська до Донецької області. Це потрібно ворогу для активізації операцій навколо Донецька, Бахмута та на заході Донеччини.

Зараз ви читаєте новину «Що відбувається на фронті: в ISW показали свіжі карти бойових дій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі