четвер, 04 березня 2021 18:40

Смертями бійців Путін тисне на Україну - Снєгирьов

Смертями бійців Путін тисне на Україну - Снєгирьов
Обстріли на Донбасі не пов'язані із санкціями проти Медведчука. Фото: Уніан

Заяву бойовиків варто розглядати як елемент військово-політичного тиску на українське керівництво.

Путін намагається змусити Україну сісти за один стіл з бойовиками, щоб легалізувати тезу про громадянський конфлікт в Україні, каже Gazeta.ua військовий експерт, співголова ГО "Права справа" Дмитро Снєгирьов.

"Мали продемонструвати, що у разі, якщо Київ не погодиться на умови агресора, то бойовики почнуть ескалацію військового конфлікту. Це треба розглядати в контексті останніх дій та заяв російської сторони. Варто розглядати результати проведення форуму "Русский Донбасс", де пролунало бажання бойовиків захоплювати мирні міста, чим розширювати території", - каже експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гаряча доба на Донбасі: військові розповіли останні новини

Заяви Леоніда Кравчука про те, що загострення на фронті відбувається через санкції проти кума президента Росії Володимира Путіна олігарха Віктора Медведчука не відповідають дійсності. На думку експерта, вони є загрозливими для українських інтересів.

"Пов'язуючи санкції проти Медведчука з обстрілами, ми робимо його чи не суб'єктом геополітичних питань. Фактично ми підвищуємо його роль у вирішенні конфлікту на Донбасі. Для проросійського електорату це буде черговим стимулом голосувати за нього", - говорить експерт.

Зміна риторики Кравчука є його сталою практикою.

"Це його намагання відповідати на порядок денний. Коли українське суспільство побачило, що не стріляти неефективно, він заговорив інакше. Але на 7-му році війни на Донбасі заявити, що там справжня війна є прогресом. Подібними заявами Кравчук поляризує українське суспільство, а це свідчить про відсутність стратегії та тактики у ТКГ", - каже експерт.

У разі порушення режиму припинення вогню на Донбасі з боку бойовиків в України не залишиться варіантів, крім як відкривати вогонь.

"Якщо вони діятимуть так, відкриватимуть вогонь по наших військових ЗСУ на точках зіткнення, то ми діятимемо адекватно. Дзеркально. У нас немає іншого виходу. Ми не можемо спостерігати, як вони стріляють, убивають нас і називають це провокацією. Це не провокація - це війна", - повідомив голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук, передає "Громадське".

Зараз ви читаєте новину «Смертями бійців Путін тисне на Україну - Снєгирьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі