неділя, 04 вересня 2022 12:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Скільки російських ракет збиває ППО України – генерал озвучив статистику

Скільки російських ракет збиває ППО України – генерал озвучив статистику
ППО України збиває до 70% російських ракет – генерал-майор. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протиповітряна оборона України досягла рівня ефективності, коли їй вдається збивати від 50 до 70% російських ракет.

Уражає ворожі ракети як авіація, так і наші зенітні ракетні підрозділи, повідомив начальник Київської міської військової адміністрації генерал-майор Микола Жирнов в інтерв'ю "Армія Inform".

"Але сьогодні 100-відсоткову ефективність дій ППО ми не можемо забезпечити. Це повʼязано з обʼєктивними причинами – недостатньою кількістю засобів розвідки, авіаційних та зенітних ракетних комплексів. В основному – це радянські системи, в яких немає такої ефективності та надійності, як у засобів ППО країн-партнерів НАТО", – пояснив Жирнов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Над Кривим Рогом і Миколаївщиною "мінуснули" ракети

Наголосив, що допоки у противника є ракетна та авіаційна зброя, доти існуватиме загроза завдавання ракетно-авіаційних ударів.

Водночас можна констатувати, що зараз ворог не може використовувати свою авіаційну зброю безкарно, а також не може забезпечити ефективність своїх ракетних ударів.Це стало можливим завдяки роботі системи ППО, героїзму та професіоналізму українських військовослужбовців, наголосив генерал-майор.

Країна-агресорка Російська Федерація випустила по Україні 3,5 тис. ракет з початку повномасштабного вторгнення. Майже 200 тис. кв. км території України потребує розмінування.

Вибухи російських ракет супроводжуються викидами в атмосферне повітря, забрудненням ґрунтів і вод, загибеллю флори та фауни, повідомив міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець.

Зараз ви читаєте новину «Скільки російських ракет збиває ППО України – генерал озвучив статистику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі