субота, 28 жовтня 2017 09:08

Ситуація в АТО загострюється

Ситуація в АТО загострюється
Українські військові на Донбасі дають дойстойну відсіч ворогам. Фото: Факти - ICTV

У зоні проведення АТО на Донбасі ситуація загострюється.

Терористи все частіше влаштовують провокації, але українські військові дають їм дойстойну відсіч, повідомляє прес-центр штабу АТО.

За минулу добу, 27 жовтня, незаконні збройні формування 19 разів порушили перемир'я. Сили АТО 16 разів застосовували зброю на ураження противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська агресія лише посилюється: на Донбасі загинули 162 воїни

"На донецькому напрямку, вночі проросійські найманці тричі били з піхотного озброєння в районі Зайцевого. З цієї ж зброї бойовики провокували українських бійців в околицях Миронівського і в Авдіївської промзони", - зазначено в повідомленні.

На приморському напрямку, який останні кілька днів виявився в епіцентрі протистояння, противник все частіше застосовує озброєння, яке заборонено мирними домовленостями: "Так, вчора вдень протягом декількох годин бойовики обстрілювали з артилерії калібру 122 міліметра, 82-міліметрових мінометів, кулеметів наші позиції неподалік Широкиного. Українські воїни вогнем із піхотного озброєння відповідали ворогові".

Від початку 2017 року на Донбасі загинули 162 українських військових. Про це повідомив голова Верховної Ради Андрій Парубій на зустрічі з спецпредставником Держдепартаменту США у справах України Куртом Волкером. 24 жовтня неподалік Мар'їнки Донецької області від кулі снайпера загинув 48-річний Валерій Самофал. Старший солдат, служив водієм у 2-му батальйоні 92-ї бригади.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація в АТО загострюється». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі