четвер, 26 травня 2022 17:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Ситуація на фронті важка, Україна програє за темпами - Арестович

Ситуація на фронті важка, Україна програє за темпами - Арестович
Ситуація покращиться, коли надійде західна допомога. Фото: eastnews.ua

Ситуація на фронті важка. Це триватиме, доки не дійде західна допомога.

Україна сьогодні програла за темпами. Російська армія встигла накопичити резерви раніше, сказав радник голови Офіса президента Олексій Арестович у розмові з російським правозахисником Марком Фейгіним.

"Прискорено вони це робили, використовували всі можливі сили й засоби централізованої держави. І ми зараз відстаємо від них, що робить ситуацію вкрай важкою. Є можливим повернення російської армії на північ нашої країни, посилення тиску на лінії Херсон - Запоріжжя, і це на тлі розколу в українському суспільстві, втоми від війни. Народ почав конкретно зриватися", - каже Арестович.

Ця фаза війни триватиме приблизно місяць чи півтора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На переправі через Сіверський Донець ЗСУ знищили понад 400 окупантів - NYT

"За лендлізом та іншими способами в товарних кількостях, коли ми зможемо стабілізувати ситуацію на фронті. Зараз ми перебуваємо в тяжкому становищі, і воно погіршуватиметься. Можливе й оточення, і залишення населених пунктів, можливі важкі втрати у нас там", - додав Олексій Арестович.

Ситуація на Луганщині вкрай важка. Мета окупантів - захопити всю область. Щоб виграти війну, а не битву, ЗСУ іноді відступають і залишають населені пункти. Але влітку все зміниться. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація на фронті важка, Україна програє за темпами - Арестович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі