середа, 18 жовтня 2017 09:35

Бойовики обстріляли позиції ЗСУ "Волошками" 82 мм

Бойовики обстріляли позиції ЗСУ "Волошками" 82 мм
З лісосмуги в районі західної окраїни Саханка окупанти відкривали вогонь з 82-мм мінометів по позиціях ВСУ південніше Водяного. Фото: РБК-Украина

Група "Інформаційного спротиву" повідомила про значну активізацію російських окупаційних військ на Донбасі.

За словами керівника Центру військово-політичних досліджень Дмитра Тимчука, фіксується застосування противником важких озброєнь.

"На північ від Пищевика, пара 120-мм мінометів окупантів стріляла не менше 10 хвилин по позиціях ЗСУ, супроводжуючи вогнем з кулеметів. У районі відвалів по південно-західній околиці Докучаєвська окупанти використовували для стрільби прямою наводкою штатну гармату БМП-1", - повідомив експерт в Facebook.

Крім того, на південний схід від Кам'янки сепаратисти застосували пару БМП-2, які в кілька заходів обстріляли передові позиції ЗСУ уздовж дороги Кам'янка - Верхньоторецьке з штатних 30-мм автоматичних гармат.

"В районі повітряного стовбура шахти Путилівська (Бутівка) і позицій в районі "Алмазов" - окупанти в ході обстрілу з станкових гранатометів і автоматичної стрілецької зброї позицій українських військ неодноразово пускали в хід 82-мм міномети типу 2Б14 "Піднос", вогонь вівся з лісопосадки і промислових майданчиків між станцією Донецьк-Північний і "Агро-Нафтою", - розповів Тимчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Радіти кількості загиблих терористів неетично, але ми радіємо" - відео

Повідомляється, що з лісосмуги в районі західної окраїни Саханка окупанти відкривали вогонь з 82-мм мінометів по позиціях ЗСУ південніше Водяного.

"82-мм міномети типу 2Б9 "Волошка" використовувалися противником при обстрілі позицій ЗСУ в районі на північ від Верхньоторецька (з позицій, замаскованих в районі на південний схід від ставки)", - передав він.

Також, противник застосував ЗУ-23-2 біля промзони Авдіївки.

"Обстріли вівся за схемою: передову вогневу групу окупантів, яка обстрілювали передові позиції ЗСУ з нейтральної смуги, прикриває мобільна ЗУ-23-2 (в основному, в період відходу з вогневих позицій)", - зауважив Тимчук.

Нагадаємо, на двох складах боєприпасів викрили військових-шахраїв

Зараз ви читаєте новину «Бойовики обстріляли позиції ЗСУ "Волошками" 82 мм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі