пʼятниця, 14 квітня 2023 06:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Найзапекліші бої тривають за два міста: останні новини з фронту від ЗСУ

Найзапекліші бої тривають за два міста: останні новини з фронту від ЗСУ
Генштаб ЗСУ повідомив оперативну інформацію на ранок 14 квітня. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На ранок 14 квітня найзапекліші бої тривають за міста Бахмут та Мар'їнку в Донецькій області.

Минулої доби, 13 квітня, українські захисники відбили 49 атак російських окупантів. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні.

"Противник не відмовляється від своїх планів щодо окупації нашої території, не зважаючи на значні втрати. Продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках", – йдеться у зведенні.

Детальніше про ситуацію на фронті, за даними Генштабу

Волинський, Поліський, Сіверський та Слобожанський напрямки

Оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявили.

"На території Республіки Білорусь продовжують перебувати деякі підрозділи територіальних військ збройних сил Російської Федерації. Зберігається військова присутність противника у прикордонних з Україною районах Курської та Бєлгородської областей", – додали в Генштабі.

Минулої доби противник накривав вогнем прикордоння. Обстріляв населені пункти Галаганівка Чернігівської області. Студенок, Іскрисківщина та Волфине Сумської області, а також Уди, Козача Лопань, Тернова, Стариця, Гатище, Миколаївка і Бударки на Харківщині.

Куп'янський напрямок

Ворожих обстрілів зазнали Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Масютівка та Табаївка Харківської області.

Лиманський напрямок

Минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії поблизу населених пунктів Діброва та Білогорівка. Артилерійських обстрілів зазнали Новоселівське, Стельмахівка, Андріївка, Невське, Білогорівка Луганської області та Спірне Донецької області.

Бахмутський напрямок

Ворог продовжує вести наступальні дії. Тривають важкі бої за Бахмут. Противник провів атаки в районах Богданівки та Предтечиного. Успіху не мав.

Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Богданівка, Хромове, Бахмут, Іванівське, Біла Гора, Новодмитрівка, Курдюмівка, Північне та Залізне Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росіяни накопичують сили і завдаватимуть ударів" – до чого ворог готується на свята

Авдіївський напрямок

Противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку Сєверного. Обстріляв з артилерії, зокрема, Новокалинове, Степове, Авдіївку, Сєверне, Первомайське, Нетайлове, Карлівку Донецької області.

Мар'їнський напрямок

Минулої доби воїни відбили численні російські атаки в районі населеного пункту Мар'їнка. Водночас ворожих обстрілів зазнали населені пункти Невельське, Красногорівка, Мар'їнка, Побєда, Новомихайлівка Донецької області.

Шахтарський напрямок

Минулої доби ворог наступальних дій не проводив. Обстріляв населені пункти Шахтарське, Велика Новосілка, Вугледар, Новоукраїнка, Пречистівка та Золота Нива Донецької області.

Запорізький та Херсонський напрямки

Противник продовжує вести оборонні дії. Накрив вогнем населені пункти, що поряд з лінією зіткнення. Серед них – Ольгівське, Червоне, Гуляйполе, Гуляйпільське, Чарівне, Мала Токмачка, Новоданилівка, Оріхів, Новоандріївка, Степногірськ Запорізької області; Степанівка, Антонівка Херсонської області та місто Херсон.

Минулої доби окупанти завдали 19 авіаційних ударів по Україні. Також здійснили 39 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Є постраждалі серед цивільного населення, повідомив Генштаб ЗСУ.

13 квітня українські захисники вкотре результативно відпрацювали по окупаційних військах. Втрат противнику завдали авіація Сил оборони, підрозділи ракетних військ і артилерії.

Зараз ви читаєте новину «Найзапекліші бої тривають за два міста: останні новини з фронту від ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі