Ексклюзиви
середа, 08 квітня 2020 11:54

Розвідника за держзраду ув'язнили на 13 років

Розвідника за держзраду ув'язнили на 13 років
Полковника ЗСУ ув'язнили на 13 років. Фото: Facebook/Медійна ініціатива за права людини

Шевченківський суд Києва засудив до 13 років ув'язнення полковника-розвідника Івана Без'язикова за держзраду та співпрацю з бойовиками.

Про це повідомляється на сторінці "Медійна ініціатива за права людини" у Facebook.

Без'язиков – полковник Збройних сил України, влітку 2014 року – начальник розвідки сектору "Д" (уздовж кордону з РФ). Після обстрілу села Степанівка з боку РФ разом із двома офіцерами під білим прапором пішов домовлятися про повернення тіл загиблих бійців 30-ї бригади. Всі троє потрапили в полон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна на Донбасі: повідомили останні новини



Засуджений не приховував, що бойовики схиляли його перейти на бік ворога. Але на суді запевняв: ніколи не погоджувався на співпрацю.

"Під час судових засідань, за словами сторони захисту, прокуратура не надала жодного прямого доказу про участь у терористичній організації та державну зраду. Жоден свідок не свідчив про його співпрацю з бойовиками", – сказано в повідомленні.

Українська сторона не погодилася зі списком людей, яких представники так званих ДНР та ЛНР готові передати в межах обміну утримуваними.

Зараз ви читаєте новину «Розвідника за держзраду ув'язнили на 13 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути