четвер, 05 травня 2022 07:46

Розвідка США допомагає повертати генералів РФ з України "вантажем 200" - ЗМІ

Розвідка США допомагає повертати генералів РФ з України "вантажем 200" - ЗМІ
Генерали Росії в Україні вмирають з допомогою розвідки США - ЗМІ. Фото: "АрміяInform"

Українські захисники змогли атакувати й ліквідовувати багатьох російських генералів за час війни в Україні завдяки розвідданим Сполучених Штатів Америки.

Чиновники України заявили, що знищені 12 російських генералів на передовій. Ця кількість здивувала військових аналітиків, пише The New York Times з посиланням на американських посадовців.

Розвідувальні дані США є частиною секретної допомоги адміністрації Джо Байдена Україні - надання інформації на полі бою в режимі реального часу. Дані також включають переміщення російських військ, отримані з нещодавніх американських оцінок секретного плану бойових дій Москви на Донбасі, повідомили чиновники.

Скільки генералів було вбито завдяки допомозі США, вони не уточили.

Розвідка Америки зосередилися на наданні місцеперебування та інших подробиць про мобільний штаб окупантів, який часто переміщується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 камазів з "вантажем 200" - росіяни розповідають про втрати своїх

Українські чиновники поєднали цю геолокацію зі своїми розвідувальними даними, включаючи перехоплені комунікації, які попереджають українських військових про присутність вищих російських офіцерів, щоб завдати артилерійських ударів та інших атак, у яких загинули російські офіцери.

Видання зазначає, що Адміністрація Байдена намагалася зберегти в секреті більшу частину розвідувальних даних на полі бою. Побоювались, що надання їх українській стороні Кремль розцінить як ескалацію. І це спровокує президента Росії Володимира Путіна на розширення війни.

Відповідаючи на запитання про надання розвідданих українцям, речник Пентагону Джон Кірбі сказав: "Ми не уточнюватимемо деталі цієї інформації". Але визнав, що Сполучені Штати надають Україні інформацію та розвідувальні дані, які вони можуть використовувати для захисту.

Видання зазначає, що Сполучені Штати забороняють собі надавати розвідувальні дані про найвищих російських військових лідерів. Зокрема, це стосується російського генерала Валерія Герасимова.

Розвідка США підтвердила, що начальник генштабу ЗС Росії Валерій Герасимов був на Донбасі. Однак зараз невідомо, чи він був поранений, як про це раніше повідомляли.

Поки не знають, чому Герасимов їздив на фронт в окуповані росіянами райони України, і чи свідчить така поїздка про брак довіри Кремля до генерала Олександра Дворнікова. Зазначають, що поїздка Герасимова свідчить про те, що він хотів безпосередньо "побачити перебіг операції".

Зараз ви читаєте новину «Розвідка США допомагає повертати генералів РФ з України "вантажем 200" - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі