пʼятниця, 08 березня 2024 11:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни арештували "ексочільника адміністрації" Лисичанська

Росіяни арештували "ексочільника адміністрації" Лисичанська
У Росії заарештували колишнього "главу адміністрації" Лисичанська. Фото: facebook.com/EAST.HR.GROUP7

У Росії заарештували колишнього "очільника адміністрації" окупованого Лисичанська Луганської області.

Росіяни підозрюють його в оборудках із муніципальною власністю та майном приватних підприємців, повідомила Східна правозахисна група.

"Окупанти використали колаборантів, а тепер просто викидають їх. У Кремлі продовжують планомірне зачищення колаборантів на окупованих територіях. Цього разу заарештували Андрія Скорого, який колись був мером Лисичанська, у 2014 році перейшов на бік окупантів і увійшов до складу "народної міліції" так званої ЛНР. У липні 2022-го призначений головою окупаційної адміністрації так званої ЛНР", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна націоналізувала майно колаборанта Сальдо

Після призначення Скорий разом із дружиною "приватизував" місцевий ринок. Місцеві жителі говорили про махінації з гуманітарною допомогою, "віджимання" нерухомості та майна лисичанців.

У 2023 році Скорого зняли з "посади". Після того, як він утік до Росії, його там заарештували. Він перебуває у СІЗО.

Раніше СБУ оголосила підозру "очільнику" окупованого Лисичанська та його заступнику.

Під час удару по кафе у тимчасово окупованому Лисичанську Луганської області загинув колаборант, "міністр надзвичайних ситуацій" так званої ЛНР Олексій Потелещенко.

Колаборант Потелещенко до російської окупації частини території у Луганській області перебував на різних посадах у Головному управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій. У 2014 році виявився зрадником, згодом отримав російський паспорт.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни арештували "ексочільника адміністрації" Лисичанська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі