понеділок, 17 липня 2023 11:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія стягує резерви до Бахмута

Росія стягує резерви до Бахмута
Ворог понад усе хоче зберегти свої позиції під Бахмутом. Фото: eastnews.ua

Російські загарбники постійно стягують резерви на Донбас у спробі зберегти свої позиції під Бахмутом.

За добу на Бахмутському та Лимансько-Куп'янському напрямках ворог здійснив понад 1 тис. обстрілів позицій Збройних сил України, заявив 17 липня речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Ворог стягує під Бахмут постійні резерви, намагається іноді контратакувати. Ми гасимо ці спроби. За останній час успіху в контратаках у РФ не було", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони розказало про успіхи контрнаступу ЗСУ

Знищено чотири танки, дві самохідні артилерійські боєустановки, два БПЛА та два дрони-камікадзе, а також п'ять одиниць ворожої бронетехніки, зазначив Череватий.

"У нашій операційній зоні за добу ворогом було завдано більше 1 150 артилерійських ударів різними типами мінометів, ствольної артилерії, реактивними системами залпового вогню. Відбулось 15 боєзіткнень, під час яких 121 окупанта було знищено, 256 зазнали поранень", – додав він.

Збройні сили України одночасно ведуть контрнаступальні операції на декількох напрямках фронту. Просунулися на Бахмутському та Бердянському напрямках.

Ситуація у Харківській та Луганській областях залишається напруженою, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Бої на Донбасі тривають.

ЗСУ відбили російські наземні атаки на південь від Новоселівського та Масютівки. Російські війська ведуть активні наступальні дії на Куп'янському напрямку, але українські сили тримають оборону в цьому районі. Росіяни наступали у Новоселівському та атакували українські позиції поблизу Синьківки та Дворічної.

Зараз ви читаєте новину «Росія стягує резерви до Бахмута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі