середа, 23 лютого 2022 23:37

Російські війська вже висунулися на передові позиції - CNN

Російські війська вже висунулися на передові позиції - CNN
Військові РФ вже висунулися на передові позиції. Частина військ перебуває лише за п'ять кілометрів від українського кордону, їхня ймовірна чисельність - майже 100%. Фото: militaryarms.ru

Більшість російських підрозділів, які сконцентровані навколо України, вже висунулися на передові позиції.

РФ розгорнула "майже 100% від тих потенційних сил, які Пентагон очікував при можливому вторгненні". Про це повідомляє телеканал CNN з посиланням на високопоставленого співробітника Пентагону.

Повітряна розвідка відстежуватиме переміщення російських військ, сказав він за кадром брифінгу.

Співробітник Міністерства оборони США заявляє, що війська перебувають "досить близько" до кордону з Україною, деякі - "всього за п'ять кілометрів".

"У Путіна є повний спектр можливостей щодо перекинутих до кордону з Україною військ, включаючи значний наступальний ракетний потенціал", - сказав представник Міноборони.

За його словами, російські збройні сили розосереджені навколо України та Білорусі, максимально готові до вторгнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін зігнав практично весь флот в Україну

Додав, що у Путіна понад два десятки бойових кораблів у Чорному морі. Більшість з них - надводні бойові кораблі. Є крилаті ракети, є балістичні ракети. У нього є бронетехніка, артилерія, звичайно, піхота, у нього є спецназ.

Водночас міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що вони будуть стежити за так званими операціями під псевдопрапорами, коли Росія інсценує драматичну подію, щоб виправдати напад.

"І ми продовжимо вивчати способи підвищення нашої готовності, як це зробили США та інші країни, розгорнувши додаткові війська на східному фланзі НАТО. Ми будемо уважно стежити за тим, що росіяни говорять і що роблять - як їхні слова співвідносяться з їхніми діями", - сказав Остін.

Росія готується до повномасштабного нападу на Україну упродовж найближчих 48 год.

Напад відбудеться не лише з боку окупованих територій на Сході України. Нібито планується масштабний наступ на Київ.

Зараз ви читаєте новину «Російські війська вже висунулися на передові позиції - CNN». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі