субота, 09 липня 2022 12:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни, які воюють на боці ЗСУ, останніми покидали Лисичанськ: відео бою

Росіяни, які воюють на боці ЗСУ, останніми покидали Лисичанськ: відео бою
Лисичанськ у складі ЗСУ захищали військові РФ. Фото: ілюстративне, facebook.com/denisovaombudsman

Журналіст Андрій Цаплієнко оприлюднив кадри останнього бою російських військових із легіону "Свобода России" в Лисичанську на Луганщині.

З міста вони виходили одними з останніх і зняли свою битву, повідомив журналіст в Тelegram 9 липня.

"Зараз росіяни-легіонери, які разом із нами нищать армію Путіна (президента Росії Володимира Путіна. – Gazeta.ua), відправилися на відновлення та підготовку до нових завдань", – написав Цаплієнко.

Також військові з Росії записали вірш-послання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни переїжджають із сім'ями в Україну й ідуть воювати на боці ЗСУ

Російські військовополонені здаються в полон, щоб стати до лав новоствореного легіону "Свобода России". Раніше лише за добу 300 осіб виявили бажання воювати проти диктатора Путіна та його режиму.

Потрапити в легіон можна лише одним шляхом – скласти зброю і здатися в полон. Також вступити можна через будь-яке посольство України в інших країнах. Або ж приїхати в Україну та звернутися до ЗСУ.

3 липня стало відомо, що після важких боїв за Лисичанськ Сили оборони України були змушені відійти з займаних позицій і рубежів.

Бої за Лисичанськ почалися 26 лютого. Місто потерпало від нескінчених російських авіаударів, росіяни обстрілювали його касетними снарядами. Пошкоджена велика кількість будинків.

25 червня російські окупанти захопили сусідній Сіверськодонецьк, 90% міста зруйновано.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни, які воюють на боці ЗСУ, останніми покидали Лисичанськ: відео бою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі