вівторок, 07 листопада 2017 17:01

Росія змушує Youtube блокувати відео про Правий сектор

Росія змушує Youtube блокувати відео про Правий сектор
Росія блокує відео із бійцями Правого сектору. Фото twitter.com

Росія вимагає цензури від Youtube, бо там розміщені відеоматеріали про бійців "Правого сектору".

Прямий ефір Дніпровської регіональної дирекції Національної громадської телерадіокомпанії України на офіційному YouTube-каналі заблокований через скарги Федеральної служби по нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнадзор) на зміст програми "Знай наших" - проекту, присвяченого військовослужбовцям, які перебувають або повернулися з зони проведення АТО.

"На підставі вимоги Генеральної прокуратури РФ як до містить заклики до масових протестів, здійснення екстремістської діяльності", - повідомили в Youtube.

У філії телерадіокомпанії не мають наміру видаляти програму з мережі і вважають це спробою застосування цензури і втручання у внутрішні справи України.

"Вимога Роскомнадзора заблокувати контент телеканалу може розцінюватися як цензурний контроль над змістом інформації, перешкоджання законній професійній діяльності журналістів іншої держави", - повідомили в телерадіокомпанії.

За словами виконавчого директора телеканалу Валентина Чанглі, героєм програми "Знай наших" від 21 жовтня 2017 року (зі скаргою на яку посилається Роскомнагляд) був доброволець "Правого сектора".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Росії запровадили цензуру в Інтернеті.

Президент РФ Володимир Путін підписав закон, який повністю забороняє використання технологій доступу до заблокованих сайтів. Під заборону попали програми VPN і Tor. Пошуковим системам заборонять видавати посилання на заблоковані ресурси. За виконанням закону слідкуватимуть ФСБ і МВС. Надсилатимуть запити до Роскомнадзору.

Зараз ви читаєте новину «Росія змушує Youtube блокувати відео про Правий сектор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі