середа, 20 квітня 2022 12:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія везе найманців з Сирії, Афганістану і Чечні для наступу на Донбас

Росія везе найманців з Сирії, Афганістану і Чечні для наступу на Донбас
Речник міністерства оборони Олександр Мотузяник. Фото: armyinform.com.ua

Росія намагається збільшити кількість військ у чотири-п'ять разів для проведення наступальної операції на сході України.

Чи вдасться їй це - покаже час, заявив речник міністерства оборони України Олександр Мотузяник в інтерв'ю "РБК-Україна".

"За усіма правилами ведення наступальних операцій, атакувальна сторона повинна мати більшу кількість військ принаймні утричі. Але зважаючи на теперішні бойові дії, сучасний рівень озброєння, техніки, можливостей авіації, така перевага має бути більшою принаймні у чотири-п'ять разів. Саме це Росія і намагається зараз зробити", - сказав Мотузяник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія наступає на схід і південь, виконавши роботу над помилками - міноборони США

Задля збільшення своїх військ ворог перекидає в Україну озброєння, військову техніку з центральних і східних регіонів Росії. Там триває прихована мобілізація, активне вербування за "високе грошове забезпечення" колишніх учасників бойових дій у Сирії, Афганістані, Чечні, додав Мотузяник.

Також відомо про спроби мобілізації людей, які проживають в ОРДЛО. За словами речника, ті люди частіше за все ніколи не тримали зброї.

"Тобто робиться все, аби зібрати таке угруповання. Але чи зможе Росія врешті це зробити – час покаже", - підсумував Мотузяник.

18 квітня Росія розпочала нову фазу війни проти України - так звану велику битву за Донбас. Про це заявили представників української влади. Аналітики та військові експерти сходяться на тому, що ця фаза конфлікту стане вирішальною у війні й визначить майбутнє України.

За словами президента Володимира Зеленського, на півдні та сході України РФ атакує більш продумано, ніж раніше.

Водночас у Міноборони США вважають, що нинішня активізація російських військ на Донбасі є "прелюдією" до початку повномасштабного наступу.

Зараз ви читаєте новину «Росія везе найманців з Сирії, Афганістану і Чечні для наступу на Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі