вівторок, 26 квітня 2022 13:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія рівняє із землею цивільну інфраструктуру Донеччини, є вбиті: фото руйнувань
7

Фото: t.me/pavlokyrylenko_donoda

Російські окупанти на Донеччині продовжують цілеспрямовано стріляти у цивільних та нищити критичну інфраструктуру.

26 квітня через дії загарбників знову є втрати серед мирних людей, повідомив голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко у Тelegram.

"На цей час відомо про щонайменше двох загиблих цивільних - у Нью-Йорку та Травневому. Також про шістьох поранених у Мар'їнці, Великій Новосілці, Нью-Йорку та Лимані. Сьогодні обстріли тривають практично по всій лінії фронту", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Попасній обвалився будинок: є жертви

В Авдіївці російські війська завдали ракетних авіаційних ударів по місту. Постраждала Центральна міська лікарня, школа, житлові багатоповерхівки. Також росіяни обстріляли Красногорівку.

"Пошкодили трансформатор і залишили місто без електрики. Ремонтники одразу приступили до роботи й електропостачання вже вдалося відновити", - додав Кириленко.

За його інформацією, Збройні сили України відбили чергову спробу наступу російських військ на Мар'їнському напрямку. Там "ситуація стабільно напружена".

18 квітня Росія розпочала нову фазу війни проти України - так звану велику битву за Донбас. Про це заявили представники української влади. Аналітики та військові експерти сходяться на тому, що ця фаза конфлікту стане вирішальною у війні й визначить майбутнє України.

Під час "другої фази спецоперації" Росія планує встановити повний контроль над Донбасом і південною Україною. Також забезпечити коридор до окупованого нею Криму. За словами голови ОП Андрія Єрмака, Україна має сценарії захисту.

Друга фаза війни провалиться і завершиться відступом армії агресора, прогнозує журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв.

Зараз ви читаєте новину «Росія рівняє із землею цивільну інфраструктуру Донеччини, є вбиті: фото руйнувань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі