понеділок, 10 квітня 2017 18:01

Батьків загиблого в АТО оперного співака Василя Сліпака нагородив президент

Президент України Петро Порошенко вручив "Зірку Героя" батькам оперного співака та бійця АТО Василя Сліпака.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Це надзвичайно важлива для України ділянка біля селища Луганське в напрямку Логвинового. Коли загинув Василь, з боку Дебальцевого на частину Збройних сил України здійснили напад. Як справжній герой він підняв наші війська в контратаку. Ми закріпилися на позиціях. Він своїм життям, своїм героїчним вчинком врятував десятки життів наших солдат", - наголосив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Багато наших залишилися тут назавжди" - воїни Світлодарської дуги покидають позиції

"Коли у нас є такі герої, як Василь, з таким духом, з такою силою, з такою любов'ю до Батьківщини, і з таким прикладом життя – ми непереможні", - сказав Порошенко.

Порошенко подякував батькам Василя Сліпака за виховання сина.

"Сьогодні ім'я вашого сина та його позивний "Міф" знає вся країна. Сотні українських хлопців хочуть бути схожими на нього", - наголосив президент.

Василя Сліпака посмертно відзначили за виняткову мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, а також самовіддане служіння українцям.

20 грудня 2016 року Василеві Сліпаку могло виповнитися 42 роки. Василь загинув у червні на Світлодарській дузі від пострілу снайпера. Всесвітньо відомий оперний співак повернувся з Парижа в Україну, коли почалася війна. Спочатку був волонтером, влаштовував акції на підтримку України в центрі Парижа, згодом поїхав воювати. Останній бій Сліпака був неподалік Дебальцевого на Світлодарській дузі. Там сьогодні точаться жорстокі бої. Поховали Василя в рідному Львові на Личаківському кладовищі.

Зараз ви читаєте новину «Батьків загиблого в АТО оперного співака Василя Сліпака нагородив президент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі